Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz?

Od: zdenek39 odpovědí: 9 změna:

lítá nám v bytě tato (vosa) pokud je to vosa, jednu jsem chytil do ubrousku a z něj najednou vidim jak ho propichuje žihadlem zabil jsem 3 během minuty a nemám z toho dobrý pocit... než jsem viděl to žihadlo tak mi nevadili bral jsem to jako mravence s křídlama, ale pak mě žihadlo donutilo hledat na internetu a našel jsem velmi podobné fotky. mají naproto stejnou stavbu těla ale jsou černé, na obrázku je jen jinak zbravena... poraďte prosím co s tím případně odkaz na to co to je... děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to kutilka, je jich více druhů.

zdenek39
hodnocení

ano je to kutilka, díky moc. Zbytek už si dozjistím, moc jste mi pomohli...

zdenek39
06.07.14 21:24
hodnocení

Co je to za hmyz?
Co je to za hmyz? #2

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, mohlo by jít o tento druh vosy - Polistes canadensis?

http://www.insects.ch/php/mhscms/apps/mhsUploader/data/t_news/1148/UP_UPL_Image4/de/org/polistes_canadensis_mit_aetalion_reticulatum_agua_caliente_peru_090929__3.jpg?PHPSESSID=d55708b230932540e1460471127f7da5

zdenek39
hodnocení

je to sice podobne, ale takhle vosa ma ten zadecek fakt daleko a jen na takovým vlásku... niméně díky za odpověď.

hmyz
hodnocení

0x

Sceliphron caementarium.

hodnocení

0x

Jakýkoliv hmyz v bytě je nejlepší chytat do průhledné krabičky od audiokazety a vypustit ven. Zabíjet zbytečně tento hmyz je blbost - nemůže nijak škodit a venku může posloužit třeba jako potrava pro ptáky. Já osobně mám v otvíraných oknech sítě, to je levné a zcela ideální řešení. Do bytu může omylem vlétnout nejen hmyz, ale třeba i holub nebo netopýr - obojí jsem zažil.

kutululu
hodnocení

0x

Co to je nevím, ale buď pomůže ta síť do okna (je to nejlepší řešení, pak nemusíte mít výčitky, že jste hmyz zabil) a nebo teď mám úžasnou zkušenost s přípravkem Bio kill, který se kupuje ve zverimexu (pozor, nepoužívat, pokud máte doma kočku!). Měla jsem v bytě čmelíky, kteří mi tam nalezli oknem z holubího hnízda, vystříkala jsem si tím celý byt, hlavně okna a to, že mi do bytu teď vletí nějaký hmyz už nemusím vůbec řešit, přípravek to vyřeší za mě. Jeden postřik účinkuje 3 týdny a velice rychle to hubí veškerý hmyz, jakmile dosedne na postříkané místo...

sardinkasro
hodnocení

0x
vypadá to na kutilku jižní ale asijska je taky hodne podobna

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]