Nejste přihlášen/a.
lítá nám v bytě tato (vosa) pokud je to vosa, jednu jsem chytil do ubrousku a z něj najednou vidim jak ho propichuje žihadlem zabil jsem 3 během minuty a nemám z toho dobrý pocit... než jsem viděl to žihadlo tak mi nevadili bral jsem to jako mravence s křídlama, ale pak mě žihadlo donutilo hledat na internetu a našel jsem velmi podobné fotky. mají naproto stejnou stavbu těla ale jsou černé, na obrázku je jen jinak zbravena... poraďte prosím co s tím případně odkaz na to co to je... děkuji
Zdravím, mohlo by jít o tento druh vosy - Polistes canadensis?
http://www.insects.ch/php/mhscms/apps/mhsUploader/data/t_news/1148/UP_UPL_Image4/de/org/polistes_canadensis_mit_aetalion_reticulatum_agua_caliente_peru_090929__3.jpg?PHPSESSID=d55708b230932540e1460471127f7da5
Jakýkoliv hmyz v bytě je nejlepší chytat do průhledné krabičky od audiokazety a vypustit ven. Zabíjet zbytečně tento hmyz je blbost - nemůže nijak škodit a venku může posloužit třeba jako potrava pro ptáky. Já osobně mám v otvíraných oknech sítě, to je levné a zcela ideální řešení. Do bytu může omylem vlétnout nejen hmyz, ale třeba i holub nebo netopýr - obojí jsem zažil.
Co to je nevím, ale buď pomůže ta síť do okna (je to nejlepší řešení, pak nemusíte mít výčitky, že jste hmyz zabil) a nebo teď mám úžasnou zkušenost s přípravkem Bio kill, který se kupuje ve zverimexu (pozor, nepoužívat, pokud máte doma kočku!). Měla jsem v bytě čmelíky, kteří mi tam nalezli oknem z holubího hnízda, vystříkala jsem si tím celý byt, hlavně okna a to, že mi do bytu teď vletí nějaký hmyz už nemusím vůbec řešit, přípravek to vyřeší za mě. Jeden postřik účinkuje 3 týdny a velice rychle to hubí veškerý hmyz, jakmile dosedne na postříkané místo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.