Nejste přihlášen/a.
Nalítlo nám to ve velkém množství do domu. Je to cca. 1 mm velké a docela protivné, protože to leze i po nás a nepříjemně svědí.
Jak se toho zbavit? Průvan nebo nějakou jinou radu? Aktuálně žádný postřikový prostředek nemám.
Díky Jarda
Zdravím, je to třásněnka - běžně žijící na loukách. Obrana proti ní mi není známa a stejně tak ani důvod, proč by létala do bytu - leda na květy rostlin v oknech nebo v domácnosti. Mně s ejich objevilo v bytě spousty poté, co jsem dělal bezovou šťávu - bylo jich desítky na květech a teď i ve šťávě =).
Je to třásenka, dnes jsem jí poprvé v životě (ač je mi 30), hubil v bytě ze stejného důvodu... Je všude, rohy u okna a záclony... tam se daly počítat po stovkách, po třech až deseti jedincích zalezlí, kam to jen šlo. V bytě v osmém patře nemáme rostliny, ani podobně... ale tak dvě patra pod námi je veliký kvetoucí strom. Mluvím o štěstí že směrem k němu je jediné okno, protože právě to bylo epicentrem. Mimochodem k invazi jí muselo stačit méně než půl hodina. Na internetu se dá dočíst, že né každý bio prostředek šetrný k rostlinám na ně působí... nicméně biolit ve spreji proti mravencům, je jiná liga. Působil a za 15 minut jsem na stěně nenašel nic živého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.