Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kuny?

Od: oddyseus odpovědí: 7 změna:

Zdravím,prosím,nemá tu někdo osvědčenou radu jak na kuny?Máme zahradu blízko lesa kde máme slepice,před týdnem nám jich zabila 4 a včera další 4 (3 vždy s rozervaným krkem a čtvrtou vždy někam oddtáhne),zbyla nám poslední slepice.Psa jsme dali pryč tak jsme jen zkoušeli vlasy a železa,ale bez úspěchu.Děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slepice na noc zavírat.

janplinto*
04.07.14 18:32
hodnocení

1x

virus*
hodnocení

0x

Já jsem někde četl,že funguje trus od tygra rozsypaný v místech kde se kuna vyskytuje.. To nemyslím jako vtip,v každé ZOO Vám jej dají. Bylo to v radách o autech,kde jim kuny prokousaly kabely v okolí motoru.

flip

Potvrzuji funkčnost této rady, kolegyně měla léta stejný problém a až tygr ho vyřešil :)) Zatím si nestěžuje - bylo použito minulý rok :)

hujer123*

Zkoušel jsem všechny osvědčené rady - sklopec, tygří trus - dokonce od bílých tygrů-)), elektronické plašiče, radiopřijímač, hlučný budík, pes... Stoprocentně zafungovalo až nalezení a zlikvidování přístupových cest.

myse*
hodnocení

0x

ta kuna vám je zakousla ve dne?

já takhle přišla o 6 slepic nedávno - ale byla to liška. Já (lenoch) nezavírala kurník na noc - abych je nemusela ráno chodit otvírat a mohly brzo ráno ven... no, tak si tam mrcha vlezla v noci. Slyšela jsem kdákání tak jsem tam vyběhla a lišku viděla utíkat...

kamarád myslivec řekl, že tam asi měla mladé a učila je lovit, protože zmizelo 5 slepic (šestou nestihla odnést, jak jsem ji vyplašila)...

Nastražili jsme sklopec (past - jako klec) do něj jako návnadu tu poslední zakousnutou slepici, kolem se ještě batolily zbylé 4 slípky... Tak jsme ulovili 1x slepici, 2x ježka a 2x našeho kocoura... *smich*

jediná rada - večer je zavřít do kurníku a pouštět ráno...

micinka123*
hodnocení

0x

Můj táta mi kdysi říkal, že kuny hodně odpuzují lidské vlasy. Že prý ucítí lidský pach a prostě utečou. ;) Nevím jestli to funguje, ale můžete to zkusit. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]