Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím,nemá tu někdo osvědčenou radu jak na kuny?Máme zahradu blízko lesa kde máme slepice,před týdnem nám jich zabila 4 a včera další 4 (3 vždy s rozervaným krkem a čtvrtou vždy někam oddtáhne),zbyla nám poslední slepice.Psa jsme dali pryč tak jsme jen zkoušeli vlasy a železa,ale bez úspěchu.Děkuji za rady
Já jsem někde četl,že funguje trus od tygra rozsypaný v místech kde se kuna vyskytuje.. To nemyslím jako vtip,v každé ZOO Vám jej dají. Bylo to v radách o autech,kde jim kuny prokousaly kabely v okolí motoru.
Potvrzuji funkčnost této rady, kolegyně měla léta stejný problém a až tygr ho vyřešil ) Zatím si nestěžuje - bylo použito minulý rok
ta kuna vám je zakousla ve dne?
já takhle přišla o 6 slepic nedávno - ale byla to liška. Já (lenoch) nezavírala kurník na noc - abych je nemusela ráno chodit otvírat a mohly brzo ráno ven... no, tak si tam mrcha vlezla v noci. Slyšela jsem kdákání tak jsem tam vyběhla a lišku viděla utíkat...
kamarád myslivec řekl, že tam asi měla mladé a učila je lovit, protože zmizelo 5 slepic (šestou nestihla odnést, jak jsem ji vyplašila)...
Nastražili jsme sklopec (past - jako klec) do něj jako návnadu tu poslední zakousnutou slepici, kolem se ještě batolily zbylé 4 slípky... Tak jsme ulovili 1x slepici, 2x ježka a 2x našeho kocoura...
jediná rada - večer je zavřít do kurníku a pouštět ráno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.