Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat pojedeme si pro čubinu zlatého retrívra, chtěla bych jí nechat na čipovat a dát udělat pet pas chci se zeptat jestli mi to udělají když je bez PP někde jsem slyšela že prý ne tak nevím :/. Popřípadně kolik to zhruba v ústeckém kraji stojí? Kamarádka dávala za pas i za čipování 550 Kč.. A na různých diskuzích paní dávala 2500 Kč. Což mi příde docala rozdíl, pas i čipování by prý nemělo přesáhnou jak 1000 kč je to pravda..? Děkuji za rady
Dobrý den, pas Vám vystaví beterinář na základě platného očkování a čipu. PP mít pes samozřejmě nemusí, mám voříšky z útulku taky s pasem. Cenu nevím, ale 2500 se mi zdá opravdu přehnané. V Praze dáte za čipování asi tak tisícovku, nevík odkud jste. A ten pas je vlastně jen taková knížečka kde se zapíší údaje o psu, to stojí pár korun.
doplněno 03.07.14 12:13:*veterinář
Průkaz původu je doklad o původu psa a nikterak nesouvisí s vydáním očkovacího průkazu. Pokud chcete se psem cestovat do zahraničí, nechte mu vystavit Pet pas, jinak mu stačí "obyčejný" očkovák s potvrzeným povinným i preventivním očkováním a případným kódem čipu. Čipování psa je první krok, druhým je zaregistrování psa v nějakém registru.
Vystavení pasu s registrací u nás 800,- Kč. Pet pas je v podstatě mezinárodní očkovací průkaz. zaznamenává se tam vše co v normálním očkováku. Očkován , číslo čipu , adresa ..Je lepší si jej nechat vystavit hned při prvním očkování a všechny záznamyuž psát jen do něj. Bez registrovaného pet pasu nesmíte se psem do jiného státu(dost vysoké pokuty a mohou psa i umístit do katantén)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.