Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to ucpaná anální žlázka?

Od: zot odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o radu, zda na obrázku je ucpaná anální žlázka nebo nějaký kousanec od hmyzu. Psovi se udělal u řitního otvoru jakýsi "pupínek", zadek po zemi netahá ani se mi nezdá, že by ho měl nějak vypouklý, ale anální žlázky jsem ještě neměla důvod řešit, tak netuším, jak vypadají. Snad to z fotky pujde poznat, kdyžtak zkusím vyfotit lépe. :)
Díky za názory :)

Je to ucpaná anální žlázka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto nebude anální žlázka - to je ta dírka těsně pod ocáskem. Sledujte to a pokud se to bude nějak měnit a zvětšovat, tak si raději dojděte s pejskem na veterinu. Možná je to jen nějaký "beďar"a zmizí to samo. Zdravím!

doplněno 03.08.14 19:36:

Ještě se raději podívejte viz odkaz, jestli tam poznáte příznaky. Já už pejska nemám delší dobu, ale žlázky jsem mu nechal čistit jednou ročně na veterině - jinak to nebylo třeba, neb se pejsek v těchto místech čistil sám .

veterinanebusice.cz/...

doplněno 03.08.14 19:49:

Jo jo, to bude asi nejlepší. Já se omlouvám za špatné umístění těch žlázek - už si ten konečník mého pejska moc nepamatuji, tak jsem to popletl. Ale, stejně si myslím, že žlázky s tím nemají nic společného a bude to "beďar".

zot
hodnocení

Díky za názor i odkaz. :) Podle odkazu nemá pes žádné příznaky, nicméně se na to teď trochu víc zaměřím a pokud mu bolák nezmizí, tak na veterinu stejně pro jistotu přes týden zajdeme :)

lucie*
hodnocení

0x

to se prý pejskům dělá,známa než došla na veterinu,tak si to pejsek prokousl a bylo po všem,jen mu to Dr.dezinfikoval.

hodnocení

0x

Nene, anální žlázky toto nejsou. Anální žlázky vidět nejsou, jsou téměř v konečníku. U minulých psů jsem ani nevěděla, že je mají, ale u téhle fenečky jsem je musela, podle návodu a pozorování veta, asi 3x vyčistit. Psina se snažila kousat do zádíček na kořeni ocasu. Nesáňkovala. Zrovna jsme šly očkovat, tak tenhle problém vet vyřešil. A dobře udělal. Protože váčky byly plné a obsah začal krystalizovat. *cert* To, co má váš pes, to je nějaký beďar, bradavička. Jak sedá, mohl se píchnout, chytit něco. Může to být kožní výrustek nebo taky problém s hnisem. Když to nebude reagovat, nezvětšovat se, pes to nebude vykusovat, lízat, o nic nejde. Sledujte to a při změně běžte k vetovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anální žlázky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]