Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tygr vs Lev

Od: killeroprusher* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, chci se zeptat jaký máte názor na přímý souboj lva afrického s tygrem ussurijským. Za mně by vyhrál tygr, protože jsem viděl tygra co zabil i vzrostlého medvěda, ale bije se mi to stím, že jsem viděl lva, který přepadl a úspěšně ulovil žirafí samici. Proto se vás chci zeptat, jak si myslíte, že by dopadl souboj těchto dvou titánů.;))

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

1x

" Ze zoologických zahrad víme, že v soubojích mezi nejzdatnějším lvím samcem a tygrem, k nímž došlo omylem, když ošetřovatel nechtěně pustil oba do stejného výběhu, vždy vyšel vítězně tygr."

sebik.webz.cz/...

pb®

A z toho lze usuzovat, že král zvířat je vlastně takový ňouma, co za něj musí lovit jídlo ženská (rozuměj lvice) a zmůže se jen na zabíjení koťat po jiném samci.

zdenekburian

Zdravim,mylis se a velmi,lvi samec umi lovit i sam,pokud samice na buvola,treba, nestacijou,tak se zapoji lvi samec.Navic pokud.li lvi samec prijde o sve postaveni ve smecce,vlivem noveho,silnejsiho samce,tak je vyhozen ze stada a musi se naucit lovit.Tyto pripady hovori jasne,jsou znamy pripady techto lvich samotaru,a to,ze se bezne naucili lovit mlade hrochy a mlade asi tunove slony.Vim,ze mi to asi neveris,ale je to tak.Vzdyt i wikipedie ti to o lvu pustinnem potvrdi,takze neznevazuj silu lva.Tyto informace mam overeny i od rodilych Africanu.Takze pravim jedno,lev neni ten nouma,co n ic neumi lovit.A co se tyka v boji s tygrewm,tak je ho schopen porazit,byt je mensi a lehci,jak tygr sibirsky.Samozrejmne je to pokazde jinak,jednou lev a jednou tygr.Doufam,ze Vam mily pane me info pomohlo,diky,Z.Burian.

adam74
hodnocení

0x
Dle nejruznejsich zaznamu o takovych soubojich uz od dob stareho Rima by tygr mel rozhodne navrch. Tygri jsou vetsi (krome nekterych mensich poddruhu jako napr. tygr sumatersky), maji vetsi silu a hlavne jsou rychlejsi a obratnejsi.

zdenekburian
hodnocení

0x

Dobry den,co se tyka souboje lva pustinneho a tygra ussurijskeho,neboli sibirskeho,tak mohu rict,ze z teoreticke roviny by mel vyhrat tygr,ale neni to vzdy pravda.Videl sem zapasy,kde tygr byl skutecne rychlejsi,hbitejsi,ale presto lvovi podlehl.V dalsim zapase na tom byl lepe zase tygr,ale rozhodne si nemyslim,ze tygr vzdy vyhrava.Za me je to plichta,a to si troufam tvrdit,ze o zoologii neco vim,dekuji Z.Burian,Namest nad Oslavou.:)

zdenekburian
hodnocení

0x

Zdravim,vetsina lidi se mylne domniva,ze tygr sibirsky je silnejsi,jak lev.Pravda je ale jina.Kdyz jsem pred chvili porovnaval siluetu vzrostleho samce tygr a lva,tak prekvapive pro vetsinu fans tygra vam musim rict,ze lev pustinny je o dobrych 15-20cm vyssi v kohoutku,tygr je asi o 70-100cm delsi,ale to nic nemeni na tom,ze je to nizka,ale dlouha selma,lev je vyssi,ale o metr kratsi.Videl jsem dost souboju a reknu vam uprimne,rozhodne tygr silnejsi neni,je rychlejsi a hbitejsi,lev v techto bojich pusobil dost nemotorne,to priznavam,ale prtesto to lev bud z remizoval nebo vyhral,vetsina videii ukazuje i to,jak tygr utekl pryc.Zde vam,pane,predkladam video.Na youtube prosim zadejte-lion vs tiger-kings of beasts edition,je to stary ,cernobily zaber a v kazdem boji vitezi lev.Ale zase,jsou videa,jina,kde byl lepsi tygr.Za me,jakozto za cloveka,jez se o zoologii zajima odmalicka,to je,vzdy byla a bude-remiza.

dan*
Prominte, ale pisete naproste nesmysly. Lev urcite neni v kohoutku o 15-20 cm vyssi nez sibirsky tygr, jsou vicemene stejne vysoci (prumerne cca 100-110 cm). Sibirsky tygr je o neco delsi, ale tak cca o 20-30 cm, urcite ne o 70-100 cm. A to pisete, ze se o zoologii odmalicka zajimate? Dale plati, ze tygr ma vetsi silu v nohach - pokud maji stejnou hmotnost (v prumeru jsou vsak sibirssti tygri tezsi), tak lev ma robustnejsi telo, ale tygr ma svalnatejsi nohy. Vselijaka videa na youtube nelze brat vazne, byvaji ruzne sestrihana (pripadne autor sestavi klip pouze ze souboju v nichz vyhralo jeho oblibene zvire) a hlavne neznate okolnosti - vek, kondici a u tygru mnohdy ani pohlavi.
Zdenek Veselovsky, ktery o zoologii patrne neco vedel, se ve sve knize Tygr k soubojum tygru a lvu vyjadril tak, ze tygr ma v tomto nad lvem rozhodne prevahu. Takze tak.
jossi
Mezi lvem a tigrem jeden velký rozdíl. Lvi od počátku bojují se sobě rovnými, maj trening. A druhák lví krk chrání hříva. Jen na zamýšlenou.
lukas242

Hriva lva proti tygrovi moc neochrani. Navic tygri taky bojuji hodne a jsou zvykli zabijet, na rozdil od lvich samcu (lovi prevazne lvice). Pri stejne velikosti tygr obvykle vyhraje.

zdenekburian

Ahoj Dane,znovu se divam na delku a vysku a musim konstatovat,ze rozhodne nesmysly nepisu,tygr skutecne muze byti o 70 cm delsi,lec na vysku je nizsi,klidne o tech 15 cm.Dost zalezi ze kterych zdroju cerpas a navic,si fan tygra,a ti,nikdy neuznaji lvi silu,takze tak.

zdenekburian

Pro neduveriveho pana Dana.Na Google dej- Lev-vyska v kohoutku a pak dej Tygr ussurijsky - vyska v kohoutku.Tam by ses mel konecne presvedcit,ze nejsou stejne vysoci.Tygr maximalne 125cm.Prumerne 117 cm,Lev pustinny-bezne 125cm,130cm neni vyjimkou.Nektere prameny hovori u lva pustinneho i o 140cm.Tak ,co chces furt resit?Mej klid a pokoj v dusi,zdravim te.Z.Burian.

zaujaty
Dobrej den,souhlasím se Zdenek Burian,ty rozmery jsou pravdivé.Lev je skutečně vyšší,řek bych max. o 10 cm.Ty videa jsou dosti na zamyšlenou,ale Lev se jevi jako bojovnější a leckdy i lepší,tygr kolikrat utíkal z boje.Ale je to tak pul na pul.

zdenekburian
hodnocení

0x
Ahoj,Lukas,je to jinak.Lvi samci lovi ,a to hodne,ale v noci.To asi nevis,neva.Spousta lidi to nevi,proto pisi bludy o tom,jak je lev linej atd.Uz nechci,pisi znova,nechci se dohadovat o tom,ktera selma je silnejsi.Nekde vidis vyhrat lva,nekde tygra.Jak pise Dan,nektera videa jsou upravena tak,aby bylo zduraznena prevaha te,ci one selmy,za me remiza,pratele :).ZB.

zdenekkrasa
hodnocení

0x
Opět prosím já.Zajímal jsem se a hledal důkazy o tom,že ve starém Římě výtězili tygři nad lvi.Dlouho jsem nacházel pouze textové podání,kde fanoušci tygrů opisovali, patrně jeden od druhého,že tygři měli navrch.Po dlouhém pátrání jsem zjistil,že se z této doby dochovaly fresky.A na nich bylo zobrazeno to,že naopak LVI měli navrch nad tygry,tudíž byli zobrazováni v dominantním postavení.Takže obrázek si prosím udělejte sami.Komentáře pana Dana pro mě nejsou relevantní,chvílemi mi přijdou trochu zcestné.Bez urážky a na rovinu,pane Dane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]