Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Večerní zpěv

Od: patrikus® odpovědí: 7 změna:

Zdravím rádcové , nevíte prosím který pták zpívá v podvečer v okolí luk a hájů často se v kombinaci s cvrčky line z dálky takové ty ty ty ty ty ty týýýýý /opravdu nevím jak výstižně to popsat, nemám nahrávku/, je to nádherný zvuk typický pro letní podvečery v přírodě...děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud se nepletu, tak večer a v noci zpívá slavík. A pokud se pletu, tak budu jistě opraven. Zdravím!

doplněno 06.07.14 20:04:

Zkuste si poslechnout slavíka viz odkaz.

rozhlas.cz/...

doplněno 06.07.14 20:31:

patrikus - já tu mám občas k poslechu večerní zpěv mladých Rómů ze vzdálené cikánské čtvrti, ale také nevím přesně, který z nich to zpívá .

hodnocení

děkuji,ale slavík to není, já si právě celou dobu myslela že je to zvuk hmyzu- nějaký druh cvrčka, jenže manžel trvá na tom že se jedná o ptáka, projela jsem nahrávky cvrčků, krtonožek, sarančat, kobylek i zpěvných ptáků a pořád nevím :(

72mona3*

Velmi výrazně zní po večerech cvrčilka zelená.

72mona3*
hodnocení

2x

Nedá mi to :) Co strnad obecný? Nevím, jestli zpívá i v podvečer, ale zní jako ci ci ci ci pít, a to pít je níž.?

hodnocení

Ježííš to je on :) záhada je konečně vyřešena, chlap měl pravdu je to pták :) Moc krát děkuji, jdu si o tom nádherném ptáčkovi něco přečíst .

levanda*
hodnocení

0x

A opravdu to není : rozhlas.cz/...

hodnocení

děkuji všem, zrovna tyto cvrčky na rozhlasu jsem si včera pouštěla, ale není to ono, pro ten zvuk je typické že ten poslední tón je jakoby nižší ...takové tydy tydy tydy ty dýýýýý - a to dýýý je jakoby o tóninu níž, já se hrozně omlouvám za netradiční dotaz, ale chtěla bych toho tvorečka poznat, protože ten zvuk prostě miluji z chalupy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]