Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štípnutí mochničkou otoky

Od: deda* odpovědí: 3 změna:

Fenku 1 rok stáří štípla zřejmě mochnička pod oko. Otoky - první den oči,druhý den tváře - oči dobré, třetí den krk - lalok a tento otok se vstřebává až čtvrtý den. Pro příště - je dobré podat injekci antibiotik či antihismatik pro rychlejší průběh?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

2x

Antibiotika mi přijdou zbytečná. Určitě podat Antihistaminika, buď injekčně nebo stačí ústně (Dithiaden, příp Zyrtec, Daselta atp.)

mariebrozkova
hodnocení

0x

Taky bych ráda věděla co dělat,štípla mně do kotníku a já už dva dny nemůžu chodit,nohu mám asi 3x větší,svědí to a poškrábat nelze,protože to šíleně bolí,bezinkový ocet na otoky vůbec nepomáhá,Fenistil gel taky ne.Sakra,já snad budu muset navštívit lékaře.

aktiyata*
hodnocení

0x

Když se mi stane, že kousne mochnička, vosa, včela psa nebo mne, tak "ihned" v co nejkratší době dávám homeoptika Apis mellifica 9CH 5gr i po hodině a postupně dávky snižuji podle toho, jak otok ustupuje, nebo zůstává stejný. Beru si je s sebou i na výlety a dovolenou. Antibiotika se dávají také, ale Apis, když se podá ve správných dávkách, tak zamezí veškeré otoky a nezůstávají po štípancích fleky. Sežene se v lékárně za cenu kolem 100 Kč. Podmínka je, že se musí dát psovi buď pod jazyk nebo mezi dáseň a "tvář". Na granulky se nesmí sahat rukou. Podávají se kalíškem, je to součást balení. Před a po alespoň 15 minut nic nepít a nejíst. Nechat rozpustit. Pro psa je dobrý i Apis mellifica 5 CH. Pro lidi je možné dávat potenci 15 CH. Podrobnější informace sežentee na homeopatických stránkách. Homeopatické léky nemají vedlejší účinky. A o to tu jde. Rozhodně nikomu neublíží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]