Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přes 15 let mám doma vodní želvu nádhernou. Přibližně každy 2-3 rok řeším problém s topítkem, do kterého se prostě časem dostane voda. Už mě to začíná vážně štvát a proto bych se chtěl zeptat vás ostatních co máte vodní želvy, jakým způsobem řešíte ohřev vody? Podle mě by bylo nejlepší nejaká vyhřívací podložka přímo pod akvárium. Tento problém s topítky je stále dokola ...
V tomto období je pravda, že se moc nepřitápí, momentálně tam má cca. 23 stupňů, ale já ji vždy celoročně topil na 25 stupňů
...mám ji už asi 20 let a na léto jde ven a na zimu ji stěhuju do temperovaného skleníčku, kdy ve větších mrazech je tam okolo nuly. Zdá se v docela dobré kondici.
Dobrý den, a zkoušela jste i značkovější topítka? Mám v akva Jäger Eheim a problémy nepozoruji.
doplněno 28.06.14 16:27:Nějaký rok už to bude, odhaduji tak 4 roky. Jj, je tak ve spodní třetině akva, celé ponořené. juwelakvarium.cz/...
Tak určitě by bylo možné pod akvárium použít topnou folii co se dává pod dlažbu ale budete muset řešit regulaci teploty nějakým externím termostatem. Stejně tak cena této folie bude jako 10ks nových topítek.
Takže moje doporučení je objednat si 2 topítka na ebay a máte na x let vystaráno.
Díky za tip, ale z ebaye bych to neriskoval Jsou věci, které tam nakupuji bez problému, ale tady by zvítězil strach o život želvíny
Snad si nemyslíte že topítka které koupíte u nás ve zverimexu nebo v eshopu nejsou z číny...
Jediný rozdíl je cena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.