Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Známky na obojku

Od: zuli odpovědí: 9 změna:

Zdravím, náš hafan má na obojku 3 známky (idenitifikační, očkování proti vzteklině a jednu s kontaktem na mě, kdyby se ztratil). Hrozně ty známky cinkají když jde. Nemáte někdo fígl jak je třeba spojit, nebo cokoliv, aby necinkaly? Děkuju za rady :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, a jsou ty známky na jednom kroužku? Může cinkat známka, ale i kroužek. Já jsem je nechával cinkat, protože to nikomu nevadí. Pejsek byl rád, že je viditelný a myslím, že to nevadilo ani jemu. Jinak, snad je slepit průhlednou izolepou nebo olepit každou zvlášť. Ale, on bude spíše ten problém v tom kroužku (známka je snad z plastu). Zdravím!

zuli
hodnocení

Známka se vzteklinou je asi z hliníku. Identifikační známka od města a ta třetí jsou z nerezu. Všechny 3 jsou na jednom kroužku

hop®
hodnocení

1x

Běžně se prodávají malé kožené kapsičky na obojek, do kterých se dává přímý kontakt na páníčka nebo paničku. Určitě by se tam vešly i povinné známky... ;)

zuli
hodnocení

To mě taky napadlo ale nemůžu to na netu nikde najít. Možná jen hledám pod špatným názvem *nevi*

třeba tady

profizoo.cz/...

zuli
hodnocení

Děkuju! :) vážně jsem to hledala pod blbým názvem *hi*

hodnocení

1x

Vadilo mi to cinkání a litovala jsem psa za trvalý cinkot vedle uší, tak jsem si dala známky na klíče. Pak jsem dala dvě z nich pryč a nakonec nenosím nic. Všechny informace jsou v čipu a číslo čipu mám v mobilu. Takže k čemu známky?

hop®

Pokud má pesan na obojku telefon na páníčka, podstatně to urychlí a zjednoduší jeho navrácení majiteli v případě zaběhnutí. Každý rozumný pejskař si v případě nálezu psa kontakt přečte a hned zavolá. Málokterý pejskař má u sebe čtečku čipů...

jakoola*
hodnocení

0x

Pokud chcete aby to vše nosil tak do kapsičky. Moji psy nosí pouze známku se svým jménem a s telefoním číslem.Pro případ , že by se ztratili a dokonce ztratili i obojek jsou očipovaní a zaregistrovaní v národním registru. Idenifikační městkou známku mám doma a očkování v průkazu- taky doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]