Nejste přihlášen/a.
Nevíte jak bych si měla ochočit koťátko? Žije venku v boudičce má sourozence a maminka je velmi přítulná...Už vážně nevím co mám zkusit. Zkoušela jsem spoustu rad ale nic
Nemůžete koťátko nalákat nějakou lákavou a voňavou odměnou? Možná, že by se dalo nalákat. Každopádně, dejte kotěti sníst odměnu z Vaší ruky, aby si spojilo, že mu nic nehrozí. Když bude pamlsek jíst, tak jej postupně začněte hladit, ale ne rychle, aby se nesplašilo. Myslím, že potom koťátko pochopí, že mu nic od Vás nehrozí. Každopádně, chce to trpělivost a přistupovat ke kotěti klidně, pomalu a potichu, mluvte na něj tichým hlasem. Takovým způsobem jsem ochočovala koťátka od mých známých a vždycky se mi to podařilo. Jako lákavý pamlsek lze použít kousek šunky nebo párku, není to sice moc vhodné pro kočky, ale jako pamlsek to lze použít. Nebo zkuste kousek vařeného či syrového masa. Myslím, že po tom taky začne šilhat očima.
Hlavně se ho nesnaž chytat, aby se nevylekalo. Do mističky mu dej nějakou dobrůtku, nebo stačí jen mlíčko ,zavolej na něj slabě čičí,seď na bobku poblíž a čekej až příjde samo jíst. Nesahej na něj, aby se nevyplašilo. Tak to dělej každý den a asi po týdnu bude vědět, že mu nic nehrozí, a samo pak za tebou bude chodit a nechá se pohladit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.