Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se starat o ještěrky

Od: elfin52* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den před 2 dny jsme našli na zahradě ještěrčí vájčka.Teď´kom je mám v terárium sou pokrýtí Dvě ma cm písku a vlhčím je rozprášováčem A´t sou vájčka mokrá hci se vás zep tak jestli se starám oně dobře?

Mám jich cca 20 a z toho 5-6 jsou cvrklá:/

Jak se starat o ještěrky
Jak se starat o ještěrky #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, u ještěrek je zásadní teplota, která by měla být mezi 22 - 28 st, při vyšších stupních se líhnou samci, při 24-24 st průměrně půl napůl. Pokud klesne teplota k nějakých 16-17st na delší dobu, nevylíhne se nic. Roste jemně, vejce v žádném případě nesmí být mokrá! Bylo by lepší místo písku zahrabat vejce do zeminy a přikrýt vrstvou listí, které pak rosíte.

Vejce se nikdy nesmí natáčet, do substrátu musí přijít v takovém úhlu, v jakém jste je našel.

doplněno 23.06.14 21:33:

Při přetočení časo dochází k úmrtí zárodku, ale to poznáte sami - vejce bedlivě sledujte a jakmile začnou některá měnit barvu, začnou krabatět nebo dokonce plesnivět, ihned vyhodit. A roste spíš okolí vajec, než vejce samotná - ta jenom lehoučce.

elfin

Teplotu mám v pokoji 25 stupňů.Jinak stím úhlém to je problém jak jsme kopali tak i s hlínou sme nabrali ty vajčka.. lopatou.

elfin52*
hodnocení

A s tím listím má být suché,zhnilé,čerstvé?

elfin52*
hodnocení

může to tak být? jestli toho listí není hodně nebo málo..pak ty dva u prostřed jsou na vyhození jsou trochu černé tvrdé a cvrklé :/pak ten zbytek v rohu sou všechna cvrklá tak ty nvm jestli jsou mrtví..

Jak se starat o ještěrky #3
Jak se starat o ještěrky #4
martinaa*

Jo, to by šlo:) Ty uprostřed jsou definitivně mrtvé, už splaskávají. Uvidíte sami, třeba se něco vyklube:) Ale bylo by lepší mít ta vajíčka zpola zahrabaná v substrátu, než na něm.

elfin52*
hodnocení

Hotovo teď jen čekat jestli se něco vyklube :)

mahan

Dobrý večer, já tady dávala dotaz čí jsou to vajíčka,byly to od ještěrek já je zahrabala do hlíny a každý den jsem pozorovala a nic jsem neuhlídala vylíhly se asi všechny vajíčka byly všechny puklá po celé délce a nic v nich.

gabbi
hodnocení

0x
Děláte to správně,také jsme našli vajíčka,dala jsem je do lignocelu a rosila a po měsíci se nám vylíhly ještěrky Z cca 40 vajíček jich máme zatím 19,ale ještě stále se líhnou další a další

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]