ahoj, je to horší, protože křečci jsou samotáři a druhého křečka vedle sebe nesnesou, takže se budou prát - jedině že bys je měl ubytované zvlášť, pak by to opravdu bylo jako o jednoho, ale 2x...
Zajímavý dotaz Nemůžeš je mít zvlášť? Kdysi před 4 roky jsem chovala 2 samičky křečka džungarského a měla jsem je v 1 kleci, ale praly se, tak jsem musela jít koupit druhou klec a problém byl vyřešený. S klukala nevím. Nechceš je dát raději zvlášť?
A pokud jsou samičky z jednoho vrhu, myslím, že bitka nehrozí.
doplněno 22.06.14 07:03:
Starost o křečka je víc než snadné a o 2 křečky je jako o jednoho, ale dvakrát. Mám doma 2 křečky a vím o čem mluvím
Křečci ,,smrdí" a jsou dost agresivní.My vždy měli kluka a holku, když měla ,,křečátka" musel samec na čas pryč.časem jsme je vyměnili za pískomily.Pískomila jsme mohli klidně nechat u malých a nevadilo ani když jich byla spolu větší parta. doplněno 22.06.14 07:13: Nevím kolik Vám je, ale jestli to má být odměna za vysvědčení není asi nejmoudřejší pořizovat si je na prázdniny, člověk je furt někde v luftu a na malé by nebylo moc času.Počkal bych na září...
jakubnikl
No já je dostanu tak 2 týdny z července.A je mi dvánáct let.
Kdyyž budou v jedné kleci, můžou se poprat a pokousat se. Takže by možná bylo lepší koupit dvě klícky. Ale když se prát nebudou, tak je klidně můžeš nechat spolu v jedné kleci. Ale pozor! Když tobude samec a samička a budou v jedné kleci, můžou mít klidně i mláďata!
Pokud se jedná o křečky syrské (zlaté) je třeba mít zvlášť i samice. I když jsou z jednoho vrhu, za čas (ne moc dlouhý) se začnou prát i tak. U křečíků (džungarských, roborovských, campbelových, aj.) to nevadí, samičky se obvykle snesou, chce to ale větší prostornou klec.
jakubnikl
Já má samice dřungaráka a velké terárijum , takže to nevadí.Chtěl bych se zeptat ještě na jednu věc,je dobré lepit toaletní rolky herkulesem?
Nehledej v tom žádnou vědu, křečci přes den spí takže krm klidně večer, stejně to časem sklouzne k tomu že jim nasypeš občas, když si vzpomeneš.Spíš se zaměř na to, co jim dát NESMÍŠ.Já když si pořizoval pískomila, měl jsem nastudované všechno co bylo k dostání,dožil se 4 let a spinká na zahradě u rodičů pod šeříkem
jakubnikl
dobrý den , chtěl bych se zeptat,všude píšou ,že mám křečkovi dávat trávu a byliny,jenže já nemám možnost toto obstarat.Je nutno aby toto křeček dostával? PROSÍM RYCHLE ODVĚZTE ... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.