Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mléko pro kočky

Od: maeda® odpovědí: 15 změna:

Múže se dávat mléko (krabicové) dospělým kočkám?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

micinka123*
hodnocení

1x

Koupila bych speciální mléko ve zverimexu. ;) Nebo ji dejte smetanu, bílý jogurt, tvaroh :)

hodnocení

0x

Já vím,že se ozvou lidé,kteří kočky chovají...Můj názor je ten,proč by nemohla kočka pít mléko,které pije člověk?Dříve se jim dávalo běžně a kočičky je milovaly a milují stále.Pokud ještě někdo napíše,že mají po něm průjem a td.,atd.,je to hloupost a blud.Dejte jí ho,v klidu ;)

Proč by měl být blud, že mají kočky po mléku průjem? Ano, je to podobné, jako u lidí. Je totiž více lidí, než si možná myslíte, kteří trpí nesnášenlivostí laktozy nebo mají alergii na mléčnou bílkovinu..

Z vlastní zkušenosti - po mléku mám průjem já a moje kočky také.. Takže já ho opravdu nedávám. Pro kočky je laktoza ještě hůře stravitelná než pro lidi. Na vesnicích se kočkám mléko dávalo, ale jednak si pamatuji ten urputný puch kočičince - rozhodně chodily ven a ne doma do záchůdku, kde průjem fakt rozeznáte a jednak si myslím, že se kočky dojedly chytáním myší a ptáků a proto to jejich střeva mohla snášet lépe. Prostě se to rozmělnilo.

Klidně kočce kravské mléko dejte. Ono jí to nezabije.. A jestli se Vám po mléku po.. nebo ne, tak zjistíte z vlastní zkušenosti. Pokud ano, budete alespoň vědět pro příště...

doplněno 21.06.14 18:38:

Jinak mléko nemá pro kočku žádnou výživovou hodnotu, takže když už, tak jako pamlsek.. ale rozhodně ne tím kočku krmit.. Kočka je šelma a viděl někdo v přírodě, že by šelmy pyly mléko? *vtip*

doplněno 22.06.14 08:17: @promon - nemůžete přece vycházet z toho, když zvířeti něco chutná, ze je to pro něj vhodné. Když postavím před kocoura misku se sáčkem brambůrek a granulí, sežere ty brambůrky i když je to pro něj jed!
Jinak s těmi ježky je to podobné. Když někdo zachrání ježka, dá mu automaticky misku s mlékem. Dokrmování ježků mlékem venku s rohlíky je v pořádku, nezpůsobuje jim takové problémy, jako ježkům, chovaným doma.
S těmi kočkami mi to tak přijde také. Venkovní se dojedí hmyzem, myškama a ptáčkama, proto jim mléko nemusí působit takové problémy, jako těm domácím.
Nechť každý posoudí individuálně, dle stavu stolice :)
martinaa*

Wampíku, nemáš pravdu. S bývalým jsme měli kočky tři a všechny měly po krabicovém mléku průjmy. Marně jsem prosila jeho matku, ať jim ho pořád nedává.

land
hodnocení

0x

K čemu mléko? Kočka ho neumí sprvně strávit:
plusprovas.cz/...

britak.cz/...

Raději kupte mléko speciálně pro kočky nebo na to kašlete a nechte jen vodu. Ta je nejdůležitější

hodnocení

0x

Náš kocour a ostatně i všechny kočky co jsme kdy měli vždycky rádi mléko pili. Nikdy s tím nebyl žádný problém.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, s tím mlékem pro kočičku je to mýtus asi jako, že ježek nosí v bodlinách jablíčka.

Snad každý, kdo najde koťátko, tak hned nalévá mléko. Lepší je ta voda a nějaké masíčko.

Jinak, kočka je hodně šikovná, ale přesto tu krabičku s mlékem raději otevřete sám. Zdravím!

doplněno 21.06.14 23:36:

promon - nejsem blázen, abych rval něco do kočky násilím. Nenechám se roztrhat na kousky, takto divokým zvířetem. Ale, možná jde o to, že co kočce chutná nemusí být pro ní to zdravé a nejlepší. Pes má rád čokoládu, ale je pro něho toxická. Já netvrdím, že kočka mléko zásadně nesmí pozřít, ale není to rozhodně strava pro ní podstatná - když to mléko nedostane, tak se nic podstatného nestane.

s tím mlékem pro kočičku je to mýtus asi jako, že ježek nosí v bodlinách jablíčka.

Řekl bych, že tohle přirovnání kulhá na obě nohy. Každopádně jsem ještě v životě neviděl ježka nosit jablíčka, ale když kocouřisku naleju do jedné misky mléko a do druhé vodu - co myslíte, z které bude pít, co?

A není to jen o jednom kocourovi, kočky máme už spousty let. Jenže na rozdíl od mnohých místních tazatelů je nemám doma nasulcované v posteli či na kredenci, ale venku mají budku, domů samo chodí na jídlo, pomuchlovat se a pak zase ven - dobrovolně.

Krom toho ještě jedna zkušenost - před lety jsme měli nekastrovanou kočku, takže koťat stále hafo, jelikož se mi příčí topit je v sudu, tak jsem je vozil do sousední vsi do kravína - tam je dojičky živily mlékem, kočky zase řešily deratizaci, takže vzájemná symbióza. Ovšem až teď - díky místním rádcům- vidím, že ty chudinky vlastně musely neuvěřitelně strádat *smich* Ovšem dovedně to maskovaly, jelikož vždy vypadaly nadmíru spokojeně.

Mimochodem - zkoušel jste někdy do kočky narvat něco, co jí nechutná? Moc jednoduše to nejde, což?

mon*
Promon - Tak to se mate, čím chlubit s téma kotatama. Kvůli takovým je pak tolik toulavych koček. Pro tazatele - Když už mléko, tak kozí. A nebo tvaroh, Bily jogurt nebo třeba cottage syr

Tak ještě jednou a budu psát pomalu, mon. Ty koťata jsem odvážel po dohodě s pracovníky družstva na kravín, kde si je nechali. Dodnes je tam smečka koček - nikoliv toulavých, ano, jsou hlavně na mléku a to kravském. To, že kočka není zavřená permanentně v garsonce, ještě neznamená, že je toulavá.

mon*
A vykastrovany jsou? Asi ne, ze?
martinaa*

Promon, když dáte před dítě hranolky a misku zeleniny, co Vám asi bude jíst? *zed*

doplněno 22.06.14 21:18:

Ne?:) "když kocouřisku naleju do jedné misky mléko a do druhé vodu - co myslíte, z které bude pít, co?" *smich*

Zvířata jsou jako malé děti.

doplněno 22.06.14 21:34:

Vybrat si co chce neznamená nutně to lepší, v tom je ten háček:) Jinak Vámi naprosto souhlasím, i co se týče zavírání zvířat do malých bytů.

Teda Martino, já vím, že určitá povolání mají tendenci jedince deformovat a povolání učitelky je snad ukázkovým příkladem - ale při vší úctě, vychovávat kočku v tom, co bude a nebude jíst, to mě fakt ještě nenapadlo *smich**smich**smich*

doplněno 22.06.14 21:29:

No vždyť - má vodu i mlíko. Vybere si co chce, ne? Kočky vnímám jako dost svébytné tvory, pes je tak trochu trubka, který potřebuje trochu výcvik a dril. Ale kočka je tam, kde je jí dobře, pokud má možnost a není uvězněná v bytě, tak jde tam, kde se jí víc líbí. Takové ,,sdílené´´ kočky tu máme taky, stahují se k nám právě na to mlíko. Akorát že psisko nemá nějak pochopení pro rajzování cizích koček po našem dvoře *smich*

Ale nic ve zlým. Mě prostě přijde hodně mimo řešit ,,kočičí mléko´´ a best of granule a pod. Stejně jako Vám mě silně vadí psí oblečky a podobné týrání zvířat. Mezi to počítám i zavírání koček a psů do prťavých bytů, což vyvolává ve zvířatech stres, takže pak likvidují co je v dosahu a s odpuštěním se:rou i do postele.

mon*
Kočku zavřít jen doma se mi taky trochu prici, ale psa se kterým člověk hned po práci Chodi ven, cvičit, sportovat, proc ne. Rozhodne lepší než psi kteří jsou cely dny zavřený jen na zahradě, panecek je jen na krmí a už se nezajímá. Osobně mam psy radši, jsou Věrní a chtějí byt se svým panem.

dankoss*
hodnocení

0x

zkuste ji dat smetanku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]