Nejste přihlášen/a.
Ahoj ,máme asi měsíc roční kočičku,kterou jsme dostali ( paní na ni byla alergická) asi týden byla hrozně smutná,dnes je mazlivá a milá.Nedávno se objevil problém,kočička začala čůrat na sedačku-ne pořád,jen jednou za čas a to i když na té sedačce sedímejinak chodí normálně do bedýnky.Zatím se to stalo jen třikrát ,nechci jí trestat,aby se chování nezhoršilo.Pokud má někdo s podobným problémem zkušenosti,poraďte prosím.Před ní jsem měla plno kočiček a nikdy jsem podobný problém neměla,ale je pravda,že jsem je měla od koťátek.Díky za radu
Něco se tím snaží naznačit. Většinou je to stres, či třeba jen teskní. Můj kocour to dělal na polštář, když jsem ho nechal vykastrovat. Buď to odezní a kočka si na vás zvykne a nebo tím naznačuje, že se jí to u vás moc nelíbí..a nebo se snaží uhájit své teritorium...
Pravda je,že byla zvyklá na úplně jiné prostředí,v tom minulém kvůli ní dali pryč kytky,aby mohla skákat,kde se jí líbí,lezla po záclonách , lince,prostě všude,jelikož byla věčně sama ,teď je v domácnosti se dvěma dětma,má na lezení pouze prolézačky,na skříně se nevejde pro kvanta kytek a na linku ani záclony jí nedovolím lézt.Je mi jasné,že se jí to nelíbí a že to dělá naschvál,ale teď jak z toho ven? Nemohu jí dovolit lézt všude a likvidovat dle libosti co se jí zlíbí - mám děti... takže ,co dělat? Co se týče zájmu a projevů lásky - na to si rozhodně nemůže stěžovat...
Já se spíš přikláním k tomu, že má nějaký zdravotní problém. Možná jí něco bolí a tímto se na to snaží upozornit. Zkuste kontaktovat veterináře, určitě vám poradí. Hodně štěstí.
Kéž by to bylo tak jednoduché mám s kočičkama zkušenosti,tahle určitě problémy nemá,leda psychické.Vím jak se zvíře chová v případě nemoci a věř ,že kdybych měla sebemenší podezření na zdravotní problém,nepíšu sem,ale běžím nejkratší cestou k vetemu.Ne ,tohle je jiné...Shenzie(tak se jmenuje náš nový přírůstek) je zdravá,žravá , hravá a kontaktní,tohle rozhodně nemocné zvíře-obzvlášť kočička nedělá.V jejím případě je to forma protestu,ale jak to řešit nevím-hledám právě človíčka s podobnou zkušeností .Děkuji za Tvou radu,cením si jí...
Vyrostla jsem na vesnici a kočku jsme vždycky měli,i dvě.Bez problémů se snášeli se psem (i s ním spaly v boudě) a nevadily jim ani slepice pobíhající po dvoře.
Tímto chci říct,že kočku jde vychovat.Mnohokrát jsme mněli i koťata a ne jednu loužičku či voňavou hromádku v kuchyni,když jsme je vzali domů nakrmit.
Všimli jste si jak je kočka čistotná?Každou chvíli se jazýčkem umývá a to je právě to, co na ni platí! Až to udělá znovu,vymáchejte jí v tom čumák.Věřte mi funguje to! To se jí totiž vůbec nebude líbit,možná to budete muset zopakovat,ale pochopí to brzy.
Jinak mohu říct,že jsem kočky vždycky milovala, (doma mi říkali kočičí chůva) jsou neuvěřitelně miloučké a přítulné a taky věrné,ale i chytré.Nebojte se plesknout ji po zadku,když udělá co nemá,však ona to pochopí.Někdy jsou to pěkně mazané potvory a mstí se.
jen k tomu trestu . náš kocour je velmi dobře vychovaný,právě proto,že znám výchovu s rozprašovačem v ruce a okamžitě chytit při činu.U téhle kočičky to byl opravdu asi vzdor a stesk po paničce,protože kdyby jsi ji viděla jak vyváděla,když se bývalá panička objevila mezi dveřma... no málem jsem brečela a hned mi bylo jasné,že o tohle kočulce šlo.
tak to vím,co to je,když kočka nemluví ,jen nechápu jak to můžou vydržet tak dlouho,jednou se mnou kocour nemluvil rovných 10 dní - no byl to očistec...jinak v naší domácnosti je to to samé,mažel inventář a já vrchní krmič a mazlič...
innkas: větší blud jsem ještě neslyšel, to co platí na psy, neplatí na kočky a už to konečně pochopte! Jsou to nezávislá stvoření a sám vím, že když mého kocoura za něco seřvu, tak za 5 minut už neví co bylo, a dělá to zase...je to holt jak s malými dětmi...pokud někdo nezvládá zvíře, nechci vidět to, jak zvládá dítě...
Tak to jsem nějak nepobrala...to znamená,že malé dítě ničemu nenaučím,nebo ho mám nechat ať si vyrůstá po svém? Kočka se dá normálně vychovat a kdo tvrdí opak nebyl asi nikdy na vystoupení krotitele se lvy...no a co se týče seřvávání,tak to je jasný,že za 5 minut nebude vědět za co,protože kočky jak známo nemluví lidskou řečí ...
Krotit lvy nemá s výchovou nic společného, to zvíře to dělá kvůli pamlskům. Myslete si co chcete! Já si za svými tvrzeními stojím..
Co se týká výchovy, kočka pozná, že se na ní hněváte dle intonace hlasu, má velmi dobrý sluch. Samozřejmě jsem to myslel tak, že pokud jí pokáráte a můžete klidně rusky, anglicky, čínsky, tak kočka za 5 minut neví, že něco bylo a jde dělat klidně to samé, zakázané! Chtělo by to pozorně číst moje příspěvky...
Krotit lvy znamená něco kočkovitou šelmu naučit,je to jiné v tom,že naše kočičky jsou krotké a učíme je neoklusovat kytky neškrabat na nábytek neskákat na stůl a podobně,lvy musíte naučit jak nesežrat krotitele a postupovat číslo za číslem.Každá výchova se zakládá nejen na pamlscích,ale i na trestech.U nás doma tedy zařvat rozhodně nestačí,ale vezmu li do ruky rozprašovač tak je klid.Kdybych řvala tak uteče a za chvíli se vrátí...na to znám našeho kocoura dobře. Já si zase stojím za tím,že náš kocour nedělá nežádoucí věci,protože je správně vychovaný a myslím si,že kterýkoliv chovatel (kromě vás) se mnou bude souhlasit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.