Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat dobrého člověka při prodeji štěnat

Od: commonman* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den ,

rád bych se Vás zeptal , jakým způsobem by jste poznali ,zda-li je dotyčný člověk vhodný k chovu pejska. Narodily se nám štěnátka jezevčíka , a už pomalu dorůstají k odběru a tak nám nezbývá nic jiného , než se začít věnovat této problematice. Ke všem našim zvířatům si budujeme vztah , a tak bychom neradi prodali štěňátko někomu , kdo se mu nebude náležitě věnovat. ( Všechny si je nechat nemůžeme , to by byla příliš velká smečka)

Bylo mi dáno od přátel několik rad , nicméně nikdo z nich štěňata nikdy neudával , a na druhou stranu nechci případné zájemce odradit kladením nesmyslných požadavků.

Děkuji za jakékoliv rady a jsem s pozdravem

doplněno 20.06.14 11:20:

Velice Vám všem děkuji za radu , uvidíme jak to dopadne. Dnes jsem dal inzerát a snad se ozve někdo slušnej.Přidávám pár fotek jako odměnu za odpovědi.

Jak poznat dobrého člověka při prodeji štěnat
Jak poznat dobrého člověka při prodeji štěnat #2
Jak poznat dobrého člověka při prodeji štěnat #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, řekl bych, že možnosti máte stejné, jako když někdo hledá dobrého nájemníka do pronajímaného bytu. Takže, můžete se vyptávat, můžete si hledat o tom člověku další informace, můžete si všímat jeho chování - a vše může dopadnout špatně. Zkrátka je to loterie a na obličeji mu ten záměr a budoucí úmysl nepoznáte. Zdravím!

doplněno 20.06.14 11:25:

commonman - moc hezká štěňátka. Skoro bych řekl - hlídejte si vnitřní poštu. Třeba bude zájemce i zde.

hodnocení

2x

Když naše BOC měla vloni štěňata, dal jsem na net inzerát, že je prodám pouze majitelům rodinného domu a zahrady. Byla velmi rychle pryč a se všemi majiteli jsem i nyní stále v občasném kontaktu. Všechna štěňata se mají výborně a je to na nich i patrné ze zasílaných fotografií. Kdybych měl při jednání pocit, že se mi zájemce nezdá, štěňě bych mu prostě neprodal. Ujistil jsem všechny kupující, že kdyby si pejska rozmyslili, vezmu si ho zpět. Nevrátil nikdo. Štěňata byla na cestu do nového domova vybavena fleškou s obrázky od narození až po den prodeje, nahranou knihou o práci s psisky, kus pelechu, v kterém doposud bydlela, pytel krmení pro štěňata, hračku a dokumenty.

Jak je vidět na obrázku, jedno ze štěňat žije ve společnosti kamaráda a ochránce...

Jak poznat dobrého člověka při prodeji štěnat #4

bohemica*
hodnocení

1x

Asi vás trochu zklamu, ale musíte se řídit pouze svým instinktem a spoléhat na intuici. Pokud se vám na zájemci nebude jen něco pozdávat, raději mu štěně nepředávejte. Buďte obezřetní! On každý naslibuje v prvotním nadšení a okouzlení štěnětem kdeco a potom skutek- utek.

Předpokládám, že budete udávat nečistokrevná štěňata (tedy bez PP) , protože v případě prodeje čistokrevných štěňat, tedy

s PP, bývá zpravidla vystavena kupní smlouva, kde mohou být určité podmínky prodávajícího

ke kupujícímu uvedeny. Upozorňuji rovnou, že i v případě dobře sestavené kupní smlouvy je případné nedodržení některých podmínek velmi těžko vymahatelné (i soudně).

Koupí (nebo předáním) štěněte se nabyvatel stává majitelem, pes je jeho výhradním vlastnictvím a omezení v jeho vlastnických právech jsou z právního hlediska velmi limitovaná, ne-li téměř nemožná. Pokud se tedy majitel prokazatelně nedopustí týrání zvířete.

Přeji vám hodně štestí na dobré lidi a rodiny pro vaše štěňátka!

hodnocení

0x

Když se rozkřiklo, že Bubu bude mít štěňata, hned se nahlásilo několik zájemců. Dva z nich mě požádali, jestli by na ně nemohli chodit nakukovat. Od 4.měsíce už chodili štěňátka pochovat a taky kameru měli. ;) Nebylo o čem uvažovat. Jedni prosili o štěně v polovině 7.týdne, jako dárek dcerce 14 let, které měli vytrhat polovinu zubů. Nešlo odmítnout. :)

doplněno 18.06.14 16:17:

Oprava: Už od 4. týdne. . .

pohanka*
hodnocení

0x

Rozhoďte sítě v okolí svého bydliště a mezi svými přáteli, příbuznými, známými. Předat štěňata pouze prověřeným lidem. Pokud by to měl být někdo cizí, tak bych si opsala jméno a bydliště z OP. Ten, kdo by neměl čisté úmysly, tak se bude cukat. Kdo má čisté, tak Vás naopak ještě pozve na návštěvu, aby jste si štěně zkontroloval. Těch kontaktů před předáním štěněte by mělo být více, aby jste se lépe poznali a též by jste hned viděli, jaký zájem ten dotyčný o pejska má a hned by jste byli v klidu.

haninka*
hodnocení

0x

Já bych to řešila jako všichni ostatní: sepsáním "adopční smlouvy". Stejně jako to dělají útulky. To si vygooglujete. My jsme ještě měli ve smlouvě, že předávající může do 1 roku od předání psa ho v našem bydlišti zkontrolovat, musíme ho vpustit na pozemek atd. Jinak jak píší ostatní výše. Ale tu sml. bych asi udělala, slušnému člověku který miluje zvířata a ví že se o ně bude řádně starat to vadit nemůže.

bohemica*

Můžete si vymínit vstup na pozemek, ale z hlediska zákonů nemáte právo něco podobného vymáhat. Ve smlouvě můžete mít cokoliv, ale když vás majitelé na pozemek nepustí, můžete si smlouvou akorát tak...

Všechno jsou to jen slova, dokud nedojde skutečně k problému. Ani adopční smlouvy ůtulků (sepsané právníky) nemají ve svých důsledcích žádnou oporu v zákonech. Když majitel soukromého objektu nebude souhlasit se vstupem, tak má každý smůlu. Můžete za určitých okolností (ohrožení života nebo majetku) požádato pomoc policii. A ta velmi dobře zná důvody a práva ke vstupu

do soukromého objektu. A nějaký papír jako je adopční smlouva a nějaké podezření to určitě není. Nebuďte naivní!

hodnocení

0x

:-D Koho ta mamina potkala? Kdo je otec?

Jak poznat dobrého člověka při prodeji štěnat #5
commonman*
hodnocení

Tatínek je taky jezevčík , bohužel fotku nemám , ale vypadl podobně jako tento

Jak poznat dobrého člověka při prodeji štěnat #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]