Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka má rýmu

Od: alik® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřebuju poradit, kamrádky kocour má opakovaně rýmu. Vet mu dává opakovaně antibiotika, ale po 14 dnech začne znova kýchat a teče mu z nosu. Š patně při tom dýchá. Už nevíme co s ním. Už to trvá půl roku, jestli máme změnit vet, nebo co s ním. Děkuji.

doplněno 18.06.14 21:39:

Děkujeme za radu ten sirup zkusíme. alik

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

haninka*
hodnocení

3x

Dobrý den,

toto jsem zde řešila ohledně kotěte z útulku cca pře půl rokem. Někdo mi tu odpověděl ať koupím v lékárně IMUNOGLUKAN SIRUP pro děti. Taky jsme se rýmy nemohly zbavit. Sirup jsem koupila (cca 200,- Kč) a paní co mi to poradila bych chtěla opět poděkovat. Za týden bylo po rýmě a už se neobjevila. Normálně zázračné uzdravení. Paní psala dávat to stříkačkou ráno na lačno. Já jsem dávala od oka cca 5 kapiček (byl pidikotě). Baštil to docela s chutí, je to pro děti a chutná to dobře.

hodnocení

1x

Dost dobře to může být senná rýma nebo alergie. Jednou jsem ji zažila u své psiny. Nevěděla jsem, tak jsem, než půjdeme k vetovi, koupila kapky do nosu z bylinek. Málem ji to zabilo. Od té doby mám z bylinek veliký respekt.

myse*
hodnocení

1x

těžko říct co mu je... to by mohlo vypadat na alergii ale taky na virozu. Kocourovi taky teče z očí? má je zalepené? nebo jenom frká rýmu? jak se jinak chová? schvácený, odpočívá, nežere? nebo všechno v pohodě jen ta rýma?

jestli je jinak všechno v pohodě, vypadá to na alergii a toho se asi nezbavíte

jestli je mu mizerně + ty oči (fakt výrazně) - je nemocný. Můj kocour s tím bojoval loni celé léto (byl ještě kotě), jednou málem umřel, vždy dostal antibiotika v tabletkách, naposledy jsem změnila veterináře a ten řekl, že buďto mu zaberou širokospektrální atibiotika na 14 dnů a když ne, tak zbývá injekce antibiotik za 800 a ta prý zabere určitě.

Na tu nakonec nedošlo, kocour se zmátořil a dneska je v pohodě...

Můj názor co mu pomohlo - je zvýšená imunita z mateřského mlíka... Podařilo se mu (netuším jak) rozkojit naší fenku a cca 2 měsíce od ní pil mlíko... (to není fake, to se fakt stalo)

existuje přípravek Imunovet na posílení imunity, ale vlastní zkušenost s tím nemám...

wanesa*
hodnocení

1x

Můj kocour když jsem si ho koupila tak "jenom" kýchal ale kýchal dlouho,jela jsem s ním k veterináři ,ten mu odebral krev a zjistilo se,že je nositelem nějaké už jsme zapoměla jaké bakterie a musel se léčit antibiotiky 3 týdny a kočka taky.protože ta to odskákala s plnou parádou,teklo jí z očí,kýchala,rýma,no hrůza...Braly oba cca přes 4 týdny antibiotika a kapky do očí a jako preventivku dostávaly oba imunoglukan sirup jednu kávovou lžičku denně.To jim výrazně pomohlo...

fff
hodnocení

0x

Může to být ěpatná podestýlka.Hlavně piliny ze smolnatého dřeva.Smrk,jedle apod.Dát jí piliny třeba buk,dub,.Nebo i seno občas nesnáší

wanesa*
hodnocení

0x

Imunoglukan jsem tady na imunitu radila i já a to opakovaně,je to opravdu malý zázrak,místo antibiotik,mu kupte tento sirup,kočky ho přijímají dobře,samy vylížou lžičku a chtěly by ještě.Já jsem dávala 3 týdny imunoglukanpotom tabletku chlorella 800mg denně(tu sní taky-chutná jim to) a za 14 dní byla dobrá.Předtím byla stále na antibiotikách ,jednou dokonce i pět týdnů a stejně se vracela rýma a zaněty očí.Už je to dva roky a kočka je zdravá ale imunoglukan jim dávám vždy na podzim jako preventivku:)

hanca*

Jejda,jsem ráda,že jsem narazila na tyto stránky.Určitě pokoupím a vyzkouším Imunoglukan.Díky za radu a Vaše zkušenosti.Můj kocour s rýmou bojuje už skoro 3 týdny.Ale spíš jen kýchá,žádný výtok z nosu,žádný zánět spojivek a nechutenství.Spíš naopak.Doma ho nemůžu udržet,baští vesele,teplotu nemá,není apatický.Jen to kýchání a pofrkávání.Při dýchání je slyšet,jakoby měl plný nosík. Na veterinu se mě zatím nechce,neb jiné patolog.příznaky nemá.Myslím si,že na antibiotika je času dost. Zatím jsem mu pokoupila L-lysin,ale niíc moc.Jen to,že mu to chutná a bere to jako mňamku.

Hančo, vítejte ;) Shi-tcu Sára, psina mé kamarádky, kýchala, frkala, teklo ji z nosu snad 14 dní. Za veta nechali teda hodně peněz. Sárinka jednou kýchala a nožkou se drbala po nosíku. Kamarádka koukla a viděla špičku trávy. Když ji vytahovala, nevěřila vlastním očím. Stéblo trávy mělo 10 cm. Kdo neviděl, neuvěří. *sok* Nemá váš kočičák také něco v nose? Chlup, vlas?

doplněno 27.09.15 07:40:

Takhle vypadá pohoda! *hej* Já si myslím, že tři týdny na rýmu je až moc. A krev v kýchání není nic moc extra. Nemáte někde okolo jiného veta?

hanca*

Zdravím,,ne nepozoruji ze by měl něco v nosiku.Včera jsem se trochu vylekala,neb asi 3x pri kychnuti mu z nosiku vyletelo i pár krvavych kapiček.No radeji jsem napsala na veterinu,kde me hned odpověděli.Pry pri ryme bývá sliznice prekrvena a muze se to stát.On evidentní rymu nema,jen to kychani.Pry,kdyz nemá jiné problemy a nedycha-li otevrenou tlamickou,tak zatim neni duvod zajit na veterinu.No snažím se udržet no doma a v teple.Tak bych řekla,ze kycha už méně.

Kočka má rýmu
hanca*

Tak vcera jsem mela duvod k radosti,ani jednou nekychl.Zato dnes po ranu zas opakovaně.Až me ho bylo líto.Ale jen kycha,žádné sopliky z neho nelitaji.A to uz je takto pomalu mesic.V teple se to zlepší,sam vyhledava teplejší mista,udržet ho doma,to už je pomalu nadlidsky ukol.

Kočka má rýmu #2

Hančo, když tak přemýšlím o kočičákovi jako o člověku, pak mi tohle jeho trápení nepříjde jako infekce, rýma. Příjde mi to jako alergie na něco. Kdy mu tohle trápení začalo? Přemýšlejte, co se změnilo mezi nekýcháním a kýcháním. Berte v hlavě místnost po místnosti a nejvíce, kde v noci na dnešek spal.

doplněno 28.09.15 07:33:

Já si myslím, že to kýchání nemá s teplem co dělat. Dokonce nás ve škole učili, v biologii dítěte, že když nemá dítě horečku, má se dobře obléci a jít s nim ven, na čistý, studený vzduch. On má kožich, oblečený je dobře. Navíc, chodil ven celý život. Kdyby jeden věděl, kudy on coural, do čeho strčil nos.

hanca*

Zdarec,no spal jako obvykle-nejdriv na svem kresilku a pak v moji posteli.Ale neni to typicky domaci číca.Chodi i ven,,jen ted se snazim aby byl spíš v teple.Je mu 12let,tohle nikdy nemel.Ted tu sedi,frka,kycha..No asi dlouho nevydtzim a na vet.pujdu.Jen se obavam,aby me tam neměli za cvoka.

hancal

Ted se vykychal,vyfrkal a lezi na a spokojeně prede.Neni náznak,ze by mel plny nosik.Jo,kdyz venku beha,tak tak to jo,ale on si trouba lehne treba i na beton,zanonek...A to se bojim,aby event.vic neprostydnul.Da se treba alergie ziskat i ve 12 letech? No uz to neni mladik.

Kočka má rýmu #3

To, že sí zvířata někam, na něco lehají, asi nemá cenu řešit. Kdyby jim to bylo nepříjemné, tak si tam určitě nelehnou. Zvláště pak kočka! Vím to naprosto jistě ;) Alergii lze získat kdykoliv, na cokoliv. Já jsem v nějakých cca 60ti letech získala alergii na jód. Kdo neviděl, neuvěří. :-D

doplněno 28.09.15 10:36:

Hančo, podívejte se na tento dotaz, zvláště pak na odpovědi Wanesy a pb. Obě mluví o podpoře imunity. To by se mohlo hodit vašemu kocourkovi. Si myslím. poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]