Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlasité zvuky z louky

Od: mettaxa® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

Nedávno jsem se byl s partou projít v noci a šli jsme kolem větší louky ze které se ozýval hroznej rachot. takové krákání, bohužel sem nepořídil záznam. Bylo to pravidelné a slyšitelné na dost velkou vzdálenost. Občas na 3 sec přestal a pak znovu. podle mého odhadu zvuku jsem se přiblížil na 5 metrů, ale nic sem neviděl, bylo to tam zarostlé. Směr zvuku se měnil jakoby se to pohybovalo, občas to i znělo jakoby to už nebylo 5 metrů, ale jen 3 a pak zase více. Hrozně mne zajímá co by to mohlo být, hledal sem na netu, ale nenašel, cikády znějí jinak a na hmyz mi to přišlo opravdu moc hlasité. Ale nevím. Díky za pomoc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsem si téměř jist, že se jednalo o zvuky chřástala.

Dovolim si doplnit rozhlas.cz/...
Nebo
google.sk/...
doplněno 16.06.14 18:07: Omlouvám se, funkční je jen ten první odkaz. Měl by stačit
hodnocení

Děkuji, opravdu je to chřastal :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a to se nedalo ani rozpoznat, zda je ten zvuk u země nebo ve vzduchu? Srnec to asi nebyl, protože by nešel takto blízko. Divočák není asi tak plachý, ale byl by snad vidět.

O takto hlasitém hmyzu nevím - snad to byl pták. Podívejte se tam za dne, jestli tam najdete nějakou stopu. Zdravím!

doplněno 16.06.14 18:59:

hejkal - aby se nakonec neukázalo, že to nebyl chřástal, ale hejkal .

myse*
hodnocení

0x

krákání? typuju nejspíš divočáka... (chrochtal...)

hodnocení

0x

To by mohla být žába taky jsem byl překvapen když sem to krákání poprve zaznamenal a načapal v těchto dnech žábu.

hodnocení

0x

Nebyla to krtonožka? Sice bych zvuk, který vydává, neoznačila za krákání, ale poprvé mě celkem udivil. rozhlas.cz/... Naživo to zní velmi hlasitě

hajkova
hodnocení

0x

Teď jsem pátrala po tom samém - jen to bylo za dne. Zvuk jako cikáda, vrzání ale děsně nahlas. Našla jsem ptáčka Cvrčilka říční, podle zvuku to je on - teda aspoň ten náš :))

mileho
hodnocení

0x
Zdravím, nejspíš to byla krtonožka. Je to nejhlasitější hmyz na světě..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]