Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev mi saje nerozmáčknutelný brouk

Od: aua odpovědí: 13 změna:

Poznal by někdo tohoto létavého brouka, který na mě sedá a po chvíli do mě zabodne předpokládám hlavu a saje krev? Je tedy na rozdíl od přiložených obrázků v úhlu tak 45 stupňů ke kůži. Způsobuje lehké zaštípnutí a následný červený flíček. Pozoruhodné je, že se nedá rozmáčkout a to ani když o něj prstem dřu proti kůži - jak oddálím prst, trhavě odletí pryč. Je maličký, odhadem tak 3 mm, má perfektně kulatou hlavičku a kmínkovité tělíčko.

Krev mi saje nerozmáčknutelný brouk
Krev mi saje nerozmáčknutelný brouk #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

3x

podle mě to je blecha

cuca*

At hledám jak hledam, blecha je zplostela, vysoka, ne tohle tintitko, to bude jinek otravnej hmyz

doplněno 14.06.14 23:49:

Jinak pokud myslíte, ze to neni záležitost jednoho kusu, co nejdříve vystrikat biolitem?

A pokud treba zde rádci přijdou na druh pijana, aby nemusela byt nutna deratizace (desinsekce, nebo jaky je presny vyraz pro hmyz), ale to predbiham...

tiffany*

Blechy jen skáčou, lítat neumějí.

2kedar*
hodnocení

3x

Vždyť je to bleška. To chce Arpalit.

aua
hodnocení

Tak máte možná pravda, našla jsem tento obrázek - rudá kulička je krev, kterou blecha vylučuje. V tom případě by se nejednalo o hlavičku, jak jsem si myslela. A brouk by také nebyl létavý, ale mocně skákavý. No to mám radost... Ale děkuji všem s tipem na blechu.

Krev mi saje nerozmáčknutelný brouk #3
micinka123*

Arpalit je na psy :-D

2kedar*

Arpalit je na Blešky. Na psy je "cukr a bič". (piškoty) :) Pokud po mě leze bleška, tak ji buď okamžitě odchytím a mezi nechty

brutálně rozmáčknu a pak provedu pohřeb "splachem". Jinak klidně použiju Arpalit. Běžně s tím vystříkávám kotec. I když má pes i kocour antiblechový obojek, občas se stane, že něco domů přinesou. Dokonce to kombinuju s olejíčkem Frontline.

Ty potfůrky jsou snad nezničitelné... :)

amara
hodnocení

0x

No a nedá se chytnout? nebo lapit do něčeho?

aua
hodnocení

To by se asi dal, ale je jich tu určitě víc.

amara
hodnocení

0x

no v tom případě nevím :(

hodnocení

0x

Co to je, to nevím, ale vím, jak to zabít. Poválet mezi nasliněným palcem a ukazováčkem a rozmačkat mezi nehty palců. To jsem zvědavá, jestli někdy příjde na to, co to je.

zwiki*
hodnocení

0x

Mohlo se to k nám dostat z jižních krajin v nějakém ovoci.Jen aby to nepřenášelo spavou nemoc :)

hodnocení

0x

Neznám nikoho, kdo by měl doma blechy. I když někdy před 50 lety se to o jedné rodině u nás šuškalo. Znám jen blechy psí a TY NA ČLOVĚKA NEJDOU, jak tvrdil děda Komárek.

Chtělo by to deratizaci celého bytu nějakou chemií. Vyprat všechno oblečení, pokud možno i deky a polštáře. Vystříkat škvíry v postelích, rohy v místnostech, prostě všechno. Je možné, že se objeví znovu, pokud nějaká mrška přežila. Takže to asi budete muset opakovat. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]