Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrý den

Od: psik* odpovědí: 6 změna:

Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte o někom kdo prodává Labradory. Nejlépe hnědé štěňátko fenku :) K odběru na toto léto. Max 6000 Kč ... Mockrát děkuji :) ;)

doplněno 12.06.14 16:22:

Nemusí být s PP...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

3x

Toto stránka poradny, ne inzertní rubrika ani Svaz množitelů. Když nemáte peníze na čistokrevné štěně (tedy s PP-rodokmenem), tak si psa nepořizujte vůbec. To potom budete také chtít ušetřit na krmení a jiných psích potřebách a až budete muset psa léčit na dědičnou chorobu (což je téměř jisté u bezpapíráka), tak místo drahé veterinární péče, skončí pes v útulku.

To si raději nějakého sirotka z útulku vezměte rovnou, uděláte dobrý skutek. Takhle se zdá, že si chcete honit triko s módním plemenem (labradorem), ale místo abyste si koupili "značkové" zboží v chovatelské stanici, chcete si koupit levnou imitaci

z vietnamské tržnice.

micinka123*

Jo, v útulcích je pejsků i štěňátek plno ;) Budou hodně vděční, když si je někdo adoptuje. ;)

borax*
hodnocení

1x

Tady se podívej retriever-klub.cz/...

doplněno 12.06.14 16:43:

A tady: ifauna.cz/...

micinka123*
hodnocení

1x

Hodně záleží jestli chcete psa s PP nebo bez PP. Já ovšem doporučuji koupit psa s PP a to kvůli kloubním problémům. Psi bez PP na něj často trpí. Já mám sice labradora bez PP, ale rodiče nechtěli s papíry... I když jsem je dlouho přemlouvala, tak nic. Jenom mi řekli - buď pes bez PP nebo nic :( A já jsem si strašně toho pejska přála :(

psik*
hodnocení

To Vám věřím, mi chceme bez PP, protože s PP jsou moc drahý ... Samozřejmě jen někteří :(

micinka123*

Když si koupíte psa s PP, tak víte jakou bude mít povahu a taky víte jeho zdravotní stav. Zatím co u psa bez PP nevíte nic, ani povahu a ani zdravotní stav. Když si koupíte Labradora s PP např. za 10 000,-Kč, tak nemusí v dospělosti trpět na dědičné choroby (DKK, DLK, epilepsie atd.), ale když si koupíte Labradora bez PP např. za 3000 - 4000,-Kč, tak může mít v dospělosti DKK (dysplazii kyčelních kloubů) a za léčbu můžete zaplatit i více než 10 tisíc (Kloubní výživa, operace atp.), tak si to doma pořádně promyslete. Samozřejmě i psi s PP můžou mít dědičné choroby, znám pár případů... jednou jsem dokonce četla na netu, že nějaký pes s PP zemřel na dědičnou chorobu ve 2 letech. Moje známa má 2 dospělé Labradory bez PP a nemají žádné zdravotní problémy, a to neznám jenom tyhle dva, ale i deset Labradorů bez PP, kteří jsou naprosto zdraví. Je to jen a jen o štěstí. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]