Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neobvyklé chování

Od: niky93* odpovědí: 3 změna:

Ahoj milovníci setříků :) Žádám o prosbu. Naše fenka má čas od času velmi neobvyklé chování... Má velice mírumilovnou povahu, ale v období tzv. falešné březosti třeba i 3 dny vůbec nechce papat granulky, nikdo se s k nim nesmí přiblížit a pokud jí chceme od misky odtáhnout, tak na nás vrčí, přitom jindy by si to vůbec nedovolila. To se tedy dá přičíst k té březosti, ale co nás opravdu trápí je to, že pokud je doma sama, skočí na postel, packami odhrne polštáře a roztrhá prostěradlo. Takto nám jich zničila nejmíň 10. Vynadáno pokaždé dostane, ale též vrčí a je nepříjemná. nestává se to pokaždé, když je doma sama, to je hodňoučká, ale čas od času se toto stane a my si s tím vůbec nevíme rady. Dále nás trápí její chování v noci. Nedávno oslavila deváté narozeniny a její chování se změnilo. Hlavně tedy v noci. Celou noc vrčí, štěká, vůbec nespí. Pochopila bych kdyby byla bouřka, tu nemá ráda, ale štěká, i když se nic neděje. Kolikrát jdeme spát až ve 4 hodiny ráno, protože dřív nás prostě nenechá usnout...Velmi mě to trápí, nikdy taková nebyla.Nevíte někdo prosím, jak takovým obdobím zabránit nebo předcházet?... Děkuji za každou radu ! Nikola

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

1x

No už je to starší dáma. Může mít zdravotní potíže, to bych udělala jako první, veterinu a pořádně proklepnout, veterináři řekněte co se děje. Až pak můžete hledat jiné řešení... Jinak pokud bude sama, do ložnice jí zabránit vstoupit, ty prostěladla ničí na protest, že jste ji tam nechali samotnou. Prostě se k tomu nesmí dostat. Nadávat jí až přijdete domů nemá smysl...

martinaa*

Výborně. Jen doplním - pokdu začne vrčet a vyjíždět - IHNED dát najevo, že nesmí, i když má různé "své" dny. Pokud si zavrčí a Vy jí ustoupíte ("nikdo se k nim nesmí přiblížit", jak píšete), tak je to špatně a dáváte fence najevo, že si zavrčí a Vy uděláte, co ona chce. Důrazně a ihned zatrhnout, stré dámy jsou sice náladové, ale 14letá fenka u přítele ví, že tohle si dovolit nesmí.

doplněno 08.06.14 21:02:

Hopíku, to samozřejmě, nevyhledávat konfliktní situace.*placni* Pokud ale nastane, tak ohrozit pána prostě nesmí.

hop®

Souhlasím, ale v případě, že má fenka "své dny", tak bych ji zcela jistě neprovokoval a nevyvolával zbytečné problémy. I já jsem občas mrzutý a lidé kteří mne znají se mi radši vyhnou. A pokud fenku něco bolí tak chápu, že dokáže být velmi nepříjemná i na lidičky, která má ráda, a které respektuje...

doplněno 08.06.14 21:07:

Tazatelka píše, že pesinka vrčí, nikoli že vyjíždí. A že v noci štěká a nespí, nikoli že ohrožuje. Ale jinak jsem přece říkal, že souhlasím, ne? ;) *plac*

Každopádně bych hledal příčinu problémů, asi v hormonech. Třeba by pomohlo připuštění nebo kastrace, rozumný veterinář by jistě poradil...

doplněno 08.06.14 21:09:

...blbej smajlík, misto "plac" mělo být "placni" :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]