Nejste přihlášen/a.
Ahoj, kočce se narodili koťátka.. je jim asi 3 dny.. jenže je měla schované a já jsem je našla, každý za mnou chodil a ona je někam odnesla.. já se bojím že je odnesla třeba k sousedům.. aby je nezabili nebo aby je nanašli nějací kocouři.. myslíte že je kočka opět donese domů? (kočku máme normálně na zahradě, domů ji nebereme..) děkuji
A proč jste nenechali kočku vykastrovat? Víte kolik koťat se rodí na tomhle světě? A to ještě končí většinou na ulicích, útulcích nebo u popelnic. Bez domova, lásky a jídla. A mnoho jich nepřežije. Budete je někomu darovat nebo co budete s nimi dělat?
Koťata začnou vylezávat sama, to časem zjistíte.
Kastrace kočky není tak bezproblémová jak se tvrdí. Hlavním problémem je viditelná změna osobnosti kočky po kastraci - to je pravděpodobně způsobeno narušením hormonální rovnováhy. Btw. když je ve městech moc přemnožených koček, bylo by lepší je bezbolestně utratit než je za drahé peníze kastrovat, protože každá toulavá kočka je pohromou pro zpěvné ptactvo a jiné tvory v okolí, jako jsou třeba ještěrky, větší hmyz. Díky toulavým kočkám u nás zcela vymizeli ptáci hnízdící na zemi.
Mám kastrované obě kočky a žádná změna osobnosti neproběhla...a kočka ať toulavá nebo domácí bude lovit ptáky a ostatní co píšete. Kočky jsou takové. Za vymizení ptactva může zase člověk, co ty kočky na ty místa zavlekl. Kočka jen dělá co má vrozené a je jedno jestli jí máte u domu nebo běhá opuštěná po ulici. Spíš ti kastráti nemají sklony se toulat daleko ale drží se poblíž domova...
Mám doma kastrovanou kočičku a povahu má pořád stejnou, akorát je klidnější než předtím. To, že kočka mění povahu po kastraci je jenom pověra. Řekl nám to veterinář a přečetla jsem to i v knížce. Jediné co se u ní změní, je to, že více přilne k majiteli a to je snad dobré - teda pro mě. Taky se kdysi říkalo, že kočka po kastraci přestane lovit myši, ale není to pravda.
Tak ony se ceny liší u různých veterinářů. My jsme za kastraci kočky platili 550,-Kč.
Ale např. v Praze je za 1200,-Kč
My máme napůl vesnickou veterinu, takže tam jsou ceny celkem nízké
Ty moderní veteriny mají už dost vysoké ceny.
No.. my měli už koček tolik.. jsme na vesnici.. pokaždé nám buď z ničeho nic utekla, nebo ji někdo ukradnul.. jednou jsme měli 2 nádherná angorská koťátka venku a oni nám je otrávili.. My si je zdřejmě necháme protože máme v u baráku krysy... nebo je darujeme.. Já bych jí nechala kastrovat jenže mi je 12 let.. a moji rodiče nemají peníze na rozdávání a zvířata jsou pro ně jako věci.. neváží si jich.. chtěli mi i připustit mojí fenku NO ale já se nedala protože vím jak je to s útulkama.. ale tak s více kočkama se dá na zahrádce normálně žít.. já tu naši kočku budu asi někam schovávat až u ní zase bude..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.