Nejste přihlášen/a.
V našem domě za podbitím střechy si asi před třemi lety udělali hnízdo vrabci, každý rok si tam odchovájí mláďata. Dnes odpoledne jsem je při kávové siestě pozorovala.Sameček přinesl něco na chodník a klepl s tím o zem . Myslela jsem , že má šneka, ale když je asi po minutě objevit s dalším nákladem , šla jsem se podívat a on tam měl dvě vejce z vlastního hnízda. Obě byla nakřáplá a uvnitř byla holátka. Samička i sameček potom lítali jak zběsílí a pořád něco nosili do hnízda .V životě by mě nenapadlo , že by vrabci vynášeli z hnízda a rozbíjeli vejce . Vajíčka byla zelenomodrá s černým pálením velikost cca 1,5 cm. Je možné , že to byly vejce jiného ptáka a vrabci to poznali?
Pokud byly vejce do modra s černými skvrnami, tak to byla vrabčí vejce. Vrabec ovšem patří k ptáčkům, ktří umí rozpoznat v hnízdě cizí vejce, ať už cizího, nebo vlastního druhu, každé vejce je jedinečné skvrnami, odstínem nebo je rozeznají podle velikosti. Ornitologové dokonce píší, že si svá vejce počítají..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.