Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochranná síť do oken

Od: luciferkas odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych si pořídit kočičku z útulku, nějakou kočičku zvyklou žít v bytě nebo klidně nějakou handicapovanou, která je vhodná pouze do bytu. Na internetu hodně čtu, že je dobré na okna pořídit ochrannou síť. Chci se zeptat zda je to opravdu nutné, mnohokrát sem viděla kočičky, které se slunily na parapetu či balkóně a ani je nenapadlo skočit nebo utéct. Jaké s tim máte zkušenosti? a máte někdo kočičku v bytě bez ochrany oken?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Většinou to nutné není, ale nevíte, co kočičku napadne. Ona nevypadne schválně, ale když třeba v těsné blízkosti proletí pták, kočka se po něm ožene (v tu chvíli moc nepřemýšlí) a může být malér. Mé přítelkyni takhle vypadl kocour, který se na okně běžně slunil několik let. Pád ze 3. patra na beton přežil, "jen" si zlomil obě pravé nohy. Dneska už (skoro) normálně běhá, ale vytrpěl si své. Takže nenápadná síť, aspoň ve spodní části okna není úplně zbytečná.

hodnocení

3x
Já mám v oknech sítě proti hmyzu, takže se nemusím bát. Jednou nám kocourek vypadl ze třetího patra, něco ho zaujalo, nedával pozor a ztratil rovnováhu. Naštěstí se mu nic nestalo, protože dopadl do trávy. Jen tam bez hnutí ležel s bylo vidět, že je v šoku. Takže já už kočičku v otevřeném okně bez sítí nemůžu vidět. Na balkon ano, ale jedině pod dozorem a i tak vím, že není 100% jistota, že je uhlídám.

pb®
hodnocení

3x
Pokud chcete okny větrat a nestát přitom vedle okna a hlídat, pak je síť nutnost. Nemusí být ve všech oknech, jen v těch často otvíraných. A pozor na ventilačky, už nejedna kočka se snažila ventilačkou dostat ven a zapadla tam. Když nepřijde pomoc včas, kočka zemře. My jsme včera nachytali kocoura, jak si vyměřuje skok do ventilačky. A to má neomezený přístup na velký oplocený balkon.

lidus*
hodnocení

2x

Kamarádce vypadl kocour z balkonu v 8 patře, druhé kočka z okna skočila na síť proti hmyzu a také to nepřežila, několik let se nic nestalo až jednou. Dcera má sítě na balkoně ze Zoohitu, já teď kocoura hlídám a pro jistotu otevírám jen ventilačky, seděl na okně kde je síť proti hmyzu a najednou venku letěl pták a on skočil na síť, naštěstí síť vydržela ale sítě na hmyz na plastových oknech moc nedrží a tak já bych síť určitě koupila.

wanesa*
hodnocení

2x

Já okna zasíťované nemám ale balkon mám komplet zaśíťovaný a už je jen koček.Mají tam pelíšek,trávu,šantu kočičí a mají to jako letní byt.Okna myji jen když kočky chrápou,protože jinak jsem stále ve střehu aby mi kočka nevyskočila ven.Ony jsou jak splašené,vidí mouchu a jdou za ní hlava nehlava.Jinak mám otevřené ventilačky ale v těch mám strčené utěrky,aby si tam neskříply pacičku.Já mám okna malá,ne paneláková,takže ventilačka může být otevřená.

doplněno 05.06.14 10:17:

Jo a samozřejmě síť proti hmyzu je k ničemu.Kupte přímo kočičí sítě od firmy TRIXIE,ty mi drží už třetí rok a na to,že kocour je okusuje a drží,jsou dobré.Pokud budete chtí okna zasíťovat od firmy ,tady je jedna dobrá: site-pro-kocky.cz/...

Ochranná síť do oken

hodnocení

0x

Naši také nejprve uvažovali o sítích do okna, aby kocouři nevypadli. Celý byt zasíťovat a pak hlídat, aby některý nevběhl do místnosti bez sítě, to není možné. Takže jsou stále otevřené ventilačky. A když celé okno, tak zavřou v té místnosti dveře a kluky tam nepustí. Teď už sedávají a lehávají u otevřených dveřích francouzského okna, ale až k zábradlí nejdou. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]