Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem vyndávala z truhlíku tuto travinu,neboť jsem tam chtěla zasadit letničku a pod ní jsem našla tyto vajíčka jsou velká asi 8mm, dala jsem je tam zpátky,a zasadila jsem tam tu letničku teď nevím zda jsem tam neměla nechat tu travinu zapoměla jsem napsat ,že jich bylo devět.Myslíte si jako já ,že to můžou být od ještěrky?
Ještěrka to určitě není, je totiž živorodá.
doplněno 03.06.14 20:21:Člověk se stále učí!
Ještěrka obecná: V květnu až červnu, případně červenci, klade samice vajíčka v počtu tří až patnácti. Vyhrabe si mělkou jamku, do níž vajíčka o velikosti průměrně 15 x 8 mm uloží a zahrabe. V severnějších oblastech klade samice vajíček méně. Po sedmi až dvanácti týdnech, podle teploty a místa uložení, obvykle však po šestapadesáti dnech líhnou se mladé ještěrky; je to v druhé půli července. Mláďata přezimují často jen pod hromadou listí nebo mechu.
Více zde: priroda.cz/...
Zwiki, nemáte pravdu. Některé druhy jsou částečně živorodé (Ještěrka živorodá, která v nižších polohách klade vajíčka), některé pouze kladou vajíčka, jako třeba Ještěrka obecná. Ta má ale vajíčka čistě bílá, na fotce vidím do růžova, nebo je to foťákem?
Na fotce jsou Ještěrky obecné, pár, a vajíčka by jim mohla odpovídat Vajíček bývá od tří do patnácti a průměrná velikost se uvádí 15x8 mm, můžete přeměřit, ty Vaše se mi zdají více souměrné.
Každopádne počkejte 7-12 týdnů, nevím, kdy byla vajíčka nakladena a v jaké jsou teplotě, a možná se vylíhnout malé ještěrky. Standart a doba líhnutí je 56 dní, druhá půlka července.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.