Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak donutit zizaly vylest z kompostu ci zeme

Od: skipi5677 odpovědí: 9 změna:

Dobry den mel bych dotas zda nevite nekdo jak donutit zizaly vylest ze zeme ci kompostu ve velkem mnostvi diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Ten elektrický proud je dobrý způsob získání žížal.Tři rybáři se o tom bavili a první říká:"Zkoušel jsem 24 V a žížaly lezly ven pomalu." Druhý na to:"zkusil jsem 240 V a to bylo o něco lepší!" Třetí doplnil:"Já tam vrazil 1000 V,vylezli horníci a dali mi dodržky."

JABRAKA

01.06.14 18:23

Jabrako:*palec**smich**haha*

hodnocení

1x

Na ten kompost dejte kus starého linolea nebo černé fólie.Ze spodu se na tom sráží voda a žížaly tam nakráčejí :-D

doplněno 01.06.14 13:40:

Ještě dodatek-pod tu fólii můžete dát lógr ze zrnkové kávy,to přímo zbožňují ;)

doplněno 01.06.14 15:19:

Tento "obor" znám,pěstuji kalifornské žížalky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím, proč je chcete vyhnat, ale já bych ten kompost prostě začal rozhrabávat a ty žížalky odchytávat. Nejlepší bude ten rýč, ale určitě Vám někdo poradí elektrický proud.

Jestli ho použijete je Vaše rozhodnutí, které možná nepřežijí žížalky ani Vy. Zdravím!

momo*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nabídněte rybáři (rybářům) ať si je sami nachytají. Co já bych za to dal... M.

hodnocení

0x
Nechejte většinu vyschnout a vlhkou udržujte jen část, tam se nashromazdi.

hodnocení

0x

Právě žížaly, mravenci, broučci a jiná havěť se podílejí výraznou mírou na tvorbě kompostu...

takže pokud chcete žížaly na ryby, lovte je kdekoliv, ale v kompostu ne!

Jak píše někdo výše, nejlepší kompost produkují kalifornské žížaly.. Jeden čas to byla velká móda.

Pokud by šlo skutečně o kalifornské tak ty na ryby nejsou vhodné. Nevím proč, rybáři vědí a nedoporučuji.
pfpetr*
Na trávníku se velký osvecila chlorova voda z bazénu žížaly po vyliti par kyblu doslova střílely ze země. Do minuty jsem mel plne dno kbeliku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]