Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psinkový kašel - zkušenosti

Od: minimimi* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych radu. Mám pejska, byla jsem s ním i u veterináře, který mu diagnostikoval psinkový kašel. Byli jsme tam v pondělí, dostali jsme antibiotika. Ale dneska zase začal dost kašlat a veterinář je tam až v pondělí. Nemáte nějakou radu, jak mu ulevit? Předem díky za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

artvet.cz/... Asi radu nemám, ale řešila bych to tak, jako u infekce u člověka. Posilováním imunity, která jediná dokáže vira zlikvidovat. Pokuste se zavolat vetovi, třeba číslo, které máte na ordinaci, má i na mobilu doma a zeptejte se. Některé ordinace mají otevřeno několik hodin i v sobotu a v neděli pro případy injekcí, tahání stehů a tak.

borax*
hodnocení

0x

Není to psinkový kašel, ale psincový (také kotcový) kašel. Protože se většinou rozšiřoval v psincích. Ulevit mu doma asi nijak nejde, ať neběhá, je v klidu a pak jedině ta pohotovost, pokud kašle moc a je mu evidentně zle. Rozhodně ho po vyléčení nechejte naočkovat, sice to není 100% záruka že už ho nedostane, ale průběh je pak mírnější.

minimimi*
hodnocení

Sice je už starší, ale je někdy nadlidský výkon ho udržet v klidu a naočkovaný byl. Doktorka mi poradila dětský robitusin?

hodnocení

0x

Asi je něco ve vzduchu. Včera navečer, při venčení, jsme potkaly na dvou místech kuckajicího psa. Taky že berou antibiotika a sirup na odkašlání. Bude toho více. *hej* Jak se dnes daří tomu vašemu? Má horečku?

minimimi*

Taky mi to říkala i doktorka že toho je víc. Je takový umazlený a uležený, ale jakmile vstane tak kucka :( už ho asi musí i bolet krk chudáka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]