Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Já a můj sen o Akitě

Od: akita* odpovědí: 6 změna:

Ahojte je mi 13 a už dva roky si moc přeji Akita Inu všichni říkají, že jí nezvládnu a jsem úplná začátečnice vím že tedka si říkate to nezvládne kup si radši něco menšího. Ale já si ji moooc přeju víc než vše dokonce nechci ani dárko krom psího vybavení. Znám o nich úplně vše ze mě je hotová encyklopedie a určitě bych ji zvládla prosím pomocte jak je mám přesvědčit?(akita inu bez PP ale čistokrevná k vidění oba rodiče k rodinnému domku s velkou zahradou červenou fenku ,,moje představa,,) Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ahoj,

bohužel ti kdo ti říkají, že akitu nezvládneš, ti to říkají na základě nějakých znalostí a zkušeností. Měla bys je poslechnout. Ve 13ti letech akitu, když nemáš s pejsky zkušenosti, mi přijde opravdu nezodpovědné..

Jedině kdyby ti z rodiny pomáhal někdo zkušený. Pořiď si pro začátek nějakou méně komplikovanou rasu, protože špatně zvládnutá výchova u akity je docela problém :(

Takový motorkář začátečník i když je jeho sen krásný litrový supersport, se k němu také musí dopracovat postupně na nižších kubaturách..

Dočkáš se, jen musíš ještě vydržet..

hop®
hodnocení

2x

Ahojky, kolegyně @coklit to řekla velmi dobře.
Pokud jsi začátečnice, měla by ses naučit vztahu k pejskům a jejich výcviku na tvárnější rase. Ono vědět o pejskovi teoreticky všechno ještě není o tom, že ho prakticky opravdu zvládneš. A akita je fakt trošku "svéhlavý" pejsek...
Tvoji představu si jistě někdy splníš, ale zrovna v tomto věku je to trošku problém - za chvíli vyjdeš ze základky a budeš doma nebo půjdeš někam na intr? Nebo půjdeš na gympl a pak na VŠ třeba do úplně jiného města?
Promiň, ale raději se snažím Tě trošku odradit, než abys pak byla nešťastná, že ten vysněný pejsek "nefunguje" podle encyklopedií a Tvých představ. Anebo že ho budeš muset "někde" nechat (třeba u rodičů) a jet na týden na kolej
Tvůj dotaz je napsán velmi rozumně, je vidět, že mášč cíl, který je pro Tebe opravdu důležitý. Proto se Ti snažím radit tak, jak to cítím...

doplněno 30.05.14 21:43:

@micinka123 - děkuji že se mnou v podstatě souhlasíte, na oplátku já nebudu souhlasit s Vámi! ;)
Velikost pejska a jeho poddajnost spolu nijak moc nesouvisí. Raději budu vychovávat AKBO (americko-kanadský bílý ovčák) než JRT (jack-russel-terrier) - s oběma rasami mám osobní zkušenost...

Ale jinak máte rozumný názor! *palec*

micinka123*
hodnocení

1x

Akita Inu je překrásná rasa, ale potřebuje již zkušeného pejskaře, který vlastní nebo vlastnil pejsky a ví o nich téměř všechno. ;) Jak tady píšou ostatní, zkus se podívat na nějaké menší plemeno nebo střední ;) Mě se hrozně líbí šeltie, border kolie a labradoři *pusa* Sama mám doma Labradora, říká se, že je lehčí na výchovu, ale není to tak :-D Taky potřebuje pevnou ruku, aby z něj vyrostl šikovný pes :)

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.Na lov medvědů maš čas.Na začátek si pořiď rasu,která nedá moc práce s výchovou.

akita*
hodnocení

Moc Děkuji za vaše názory a máte pravdu psa jsem ještě neměla, ale párkrát jsem měla nastarost strejdovu borderku dost palicatou a poslouchá mě dokonce jsem ji naučila povel lehni a od mě babičky sice pražský krysarik jsem ho naučila prines a na naší chatě utíkají psy od souseda toho jednoho jsem si mohla vzít bohužel no...ale když jsem mu řekla bez domů koukl na mě svesil hlavu a šel a druhy den(byla to rasa pitbulterier a bigl) tam byl zas měl mě moc rád to jsou mě zkušenosti se psy ale ostatní nemám a nechci začínat s malým psem protože já věřím že to zvládnu zase tak velký rozdíl to není a hranice od 18 taky ale vazim si vašich názoru moc děkuju

marimac*
hodnocení

0x

Ahoj. Akita je úžasný pejsek, to máš pravdu, ale vyžaduje důslednou výchovu a přístup. Vím očem mluvím, měl jsem ho! Pes je trochu ´´tvrdší´´ než fenka, ale oba chtějí vychovávat. Ne tvrdou rukou, násilím a bitím, ale o to důsledněji. Měl jsem pred ním i jiná plemena a vím, že zvládnout Akitu opravdu není lehké. Když nechce, tak prostě nechce a nenaděláš nic! Uvědom si, prosím, že v tvém věku tě čekají i nějaké další lásky a najednou nebudeš mít na něho čas! Taky Akity miluju, ale pořídil jsem si ho až když mi bylo 32 a řeknu ti, bylo to dobře! Sdílím tvou lásku k nim a fandím ti, jen ještě pár let počkej. Je to v zájmu obou,tebe i tvého budoucího Akiťáka!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]