Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych znala váš názor co je lepší koupit pro pejska.Už jsme objevili 2klištata na něm.. Vždycky jsme kupovali ampulku, ale četla sem že je to snad jen na měsíc..Kdež to obojky vydrží dýl chránit pejska...Co myslíte?
Řekla bych že záleží na tom, jak to máte s pejskem v rodině. Máte malé děti? Spíte s pejskem v posteli? Pokud ano, obojek bych nedávala. Je napuštěný nějakou chemickou srágorou, takže bych to neriskovala, lepší je ampulka.
Ale pokud výše uvedené body nesplňujete, klidně dejte obojek. I když ne každému zafunguje, chce to vyzkoušet.
Stejná chemická srágora je ovšem i v tom spot-onu, stačí se zorientovat v účinných látkách. Obojky Kiltix a Scalibor obsahují látky ze skupiny pyretroidů (deltametrin, permethrin, cypermethrin atd.-jedováté pro kočky), stejně jako třeba spot-on Advantix, Exspot, Top spot on. Zkrátka účinná látka je stejná případně je ze stejné skupiny, akorát léková forma je jiná. Rozdíl asi takový, jako jestli si vezmete Paralen jako tabletku nebo jako sirup.
Dobrý den.Jsem za jedno jak píše první pisatel.Radši dražší spot-on/ampulka/ než levná.Po levné měla naša yorkšírka alergii.Obsah ampulky se "vsákne" do kůže a za dva dny se může pejsek koupat.A můžete se s ním i mazlit.Oproti obojku si musíte dávat sakra bacha.
doplněno 30.05.14 19:35:micinka123 ani neví co píše,to je prostě k popukání
zwiki: Já vím co píšu a píšu pouze svoji zkušenost Já mám s Frontline sprejem dobré zkušenosti a co je na tom proboha nesrozumitelného?
Ach jooo, co jsem zase udělala špatně
Micinko, nic jsi neudělala špatně. Jen si ppřečti svou minulou odpověď, ve které píšeš v jedné větě, že Frontline ne, jen nějaký kvalitní. V další větě chválíš Frontline ve spreji. Jeden výrobce, jedna účinná látka, jen použití je jiné. Ve dvou větách si dokonale protiřečíš. Ale není to tragédie. To chce klid
Labi, není to tak jednoduché, obojek nebo pipetky vyzkoušet. Není to vůbec levná záležitost. Citlivost klíšťat v různých krajích na účinnou látku je různá. Někde si ty mrchy už přivykly a jsou odolné.
Já bych nebrala obojek ani ampulku (spot-on). Když už spot-on, tak nějaký kvalitní, ne Frontline.
My máme doma Frontline sprej a musím opravdu říct, že nám funguje. Jak u pejska (4 měsíční Labrador), tak u 2 našich kočiček (kotě,dospělák). Stačí jim pouze nastříkat celý hřbet proti srsti a účinkuje to měsíc, za měsíc nastříkat znova. Od té doby, co jsme mazlíky postříkali Frontline sprejem, tak musím zaklepat, že jsem ještě žádné klíště na nich nenašla. A vůbec ten sprej nejde cítit, je to něco jako spot-on. Ono se to roznese po celém těle a klíšťata, blechy a všenky nemají šanci přežít. Četla jsem, že ten sprej od Frontline není repelentní, ale já na kočkách i psovi nevidím žádná lezoucí klíšťata. Samozřejmě je třeba počkat 2-3 dny, než to začne pořádně účinkovat.
Ale s tím je třeba počítat
To jsem se nasmála. Já bych nebrala Frontline spot on, ten je nekvalitní, ale Frontline sprej je paráda. Jak vidím, pro většinu populace je chemie i farmacie španělská vesnice. Tak tedy Frontline spot-on i sprej obsahují co? Fipronil, jistě že fipronil, totožnou účinnou látku, akorát jednou je zředěná a jednou koncentrovaná, ale ve výsledku zvíře dostane +-stejnou dávku, a účinná látka se naváže na tukovou složku v kůži, ať jí kápneme jako spot-on za lopatky, nebo zředěnější postříkáme na celý povrch těla. Ale proč tu pořád něco píšu o účinných látkách, regulátorech růstu hmyzu, repelentních insekticidech a nerepelentních insekticidech, když to většina lidí stejně není schopná pochopit.
doplněno 30.05.14 15:14:Někdy mám pocit, že lidi jsou polotupá hovada. Včera v lékárně si paní kupovala Paralen a pak chtěla ještě něco, název už nevím, ale také to byl paracetamol 500mg. Magistra se jí stažila vysvětlit, že si chce koupit to samé léčivo jen jinak nazvané výrobcem a paní tuhle informaci prostě nebyla schopná pochopit, pro ní to byly dva různé prášky. A takoví lidé si jsou pak schopni vzít Brufen a zajíst ho Ibalginem, vždyť je to přeci něco úplně jiného. Bohužel se mi v poslední době 2x stalo, že jsem ani od magistry nedostala to, co jsem chtěla. Už se v lékárně neptám, co by mi doporučili, ale trvám na tom, pro co jsem přišla.
Ted je velkym hitem obojek Foresto, ktery vidim casto v TV reklame, ale dle chovatelu je to ucinny obojek. Pry, ze ani nesmrdi, ale nevim co je na tom pravdy. Ampulky jsou asi nejpraktictejsi antiparazitni pripravky, a kdybych si mela vybrat nejakou dobrou znacku, tak to bude Advantix, ktery je hodne chvaleny mezi chovateli. Chce to vyzkouset.
Já používala bioband na oba psy a dlouho dobrý, ale letošní invaze je dost znát i v centru prahy a na konci účinnosti obojků už nestačily, koupila jsem ampulky a jsme spokojeni. Jinak existují i obojky cca 1000.-kč na dva roky, přes zimu dáte do mrazáku a nebo rogz.cz/... to není chemie a ačkoliv jsem o tom slyšela jednou tak s plnou účinností.
Nechci být protivná, ale mně logicky vychází, že veškeré přípravky proti klíšťatům jsou jen byznys pro farmaceutický průmysl.
Pes má vyšší tělesnou teplotu a mnohem vyšší obranyschopnost než člověk.Vyšší tělesná teplota ho na rozdíl od člověka poměrně dost chrání, vyšší obranyschopnost také .
Jen několik málo procent klíšťat je "nakažlivých", tedy virulentních. I případně "nebezpečné"klíště je schopno aktivitovat
a přenášet svoje "škodliviny"do případného hostitele až po 12-24hod. po přisátí. Klíště má totiž ty nakažlivé látky v trávicím traktu a až po určité době je aktivuje a je schopno je zvracet zpětně do do hostitele. Znamená to tedy, že klíště, které se přisaje a do cca 20hod. ho ze psa neodstraníte může být event. určitou hrozbou pro nositele (protože to platí i pro lidi).
Takže moje rada zní: Používejte běžné postřiky, po každé vycházce psa prohlédněte, případná přisátá klíšťata do deseti hodin odstraňte. Nejde ani tak o metodiku odstranění, protože klíště můžete třeba i utrhnout.
Hlavně klíště ničím nezakapávejte, protože tím spíš dusící se klíště "zvrací"do rány. Prostě ho třeba i utrhněte i za cenu, že vám zůstane v ráně hlavička s kusadly. Nic tragického se v tomto případě neděje, pouze se pozůstatek chová jako jiné cizí tělísko v ráně. Třeba jakop tříska...Ale už nemůže jinak škodit.
Ranku ošetřete a máte vystaráno. A kupte si v lékárně tento přípravek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.