Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po přenosu ze zverimexu domů morče nepije

Od: michal777777777 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jako dárek jsem svojí sestře pořídil asi 3 měsíční morčátko..jenže hned v prvních dvou dnech jsem zjistil že Morčátko nevypilo z napaječky ani kapičku vody...oba dva dny mělo Morče na jídlo lísty pampelišky,papriku, kousíček okurky, řepu, a větvičku i s listy jablečného stromu, uvažoval jsem o tom jestli v potravě je dostatek "vody" aby morče nemuselo pít ale i přesto mám strach..zkoušel jsem si Morče vzít na klín a napaječku mu strkat k čumáčku a myslím si že se i párkrát napilo, ale jakmile ho vrátím do klece zaleze do domečku, a přijde si jen pro potravu a vody z napaječky se ani nedotkne tak mám docela strach...myslíte že by mohl být problém dehydratace? díky za odpověď...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

losfuncha*
hodnocení

3x

Zkus mu dát vodu do normální mističky. Já jsem měla takový problém s králíčkem, také mi nepil z napáječky, ale jakmile jsem mu dala vodu do misky, hnedka pil.

Pokud to nepomůže, raději se poraď s veterinářem.

ria*
hodnocení

3x

Když si představíte život hlodavců v přírodě, tak se někteří k vodě skoro nedostanou, pokud jí šťavnaté věci, tak to bude vpořádku, časem se "rozpije". :)

cobrak*
hodnocení

2x

Dobrý den, měl jsem úplně ten stejný problém! Dával jsem mu čumáček k pítku a ukazoval mu to, jak se to dělá. Za pár dní se to naučilo samo a bylo po préblému. Buďte bez obav, ono se to naučí, až bude mít žízeň. Zatím mu stačí voda ze zeleniny, ale časem mu dojde, že by se mohlo napít ;) Také jsem se bál, ale opravdu se pak rozpilo ;)

hodnocení

1x

Dobrý den,naše morčátko se to nenaučilo nikdy,tak má vodu v misce,sice ji musíme častěji měnit,ale pije docela často,ikdyž má dvakrát denně zeleninu.

ah*
hodnocení

1x

Je možné, že neví co s tou napáječkou. Jelikož jste mu jí strakal až do tlamičky, neví jak se z ní napít. Doporučuji mu dát i misku, nebo příjemný kompromis - dejte mu misku pod napáječku a ona tam bude kapat voda, ale pokud vám nekape nebude to fungovat.

My jsme takový problém neměli - morčice přišli, olízly, zjistily, že je to voda a už chlastaly. *smich*

doplněno 30.05.14 15:06:

A jak už zmínil/a ujendys - morčátko taky potřebuje čas. Pokud mu dáváte i šťavnaté věci tak na dehydrataci opravdu neumře.

bhkl*
hodnocení

1x

Buď se morče naučené z misky anebo má vody dost. Stačí jim jen voda ze zeleniny a ovoce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]