Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jako dárek jsem svojí sestře pořídil asi 3 měsíční morčátko..jenže hned v prvních dvou dnech jsem zjistil že Morčátko nevypilo z napaječky ani kapičku vody...oba dva dny mělo Morče na jídlo lísty pampelišky,papriku, kousíček okurky, řepu, a větvičku i s listy jablečného stromu, uvažoval jsem o tom jestli v potravě je dostatek "vody" aby morče nemuselo pít ale i přesto mám strach..zkoušel jsem si Morče vzít na klín a napaječku mu strkat k čumáčku a myslím si že se i párkrát napilo, ale jakmile ho vrátím do klece zaleze do domečku, a přijde si jen pro potravu a vody z napaječky se ani nedotkne tak mám docela strach...myslíte že by mohl být problém dehydratace? díky za odpověď...
Dobrý den, měl jsem úplně ten stejný problém! Dával jsem mu čumáček k pítku a ukazoval mu to, jak se to dělá. Za pár dní se to naučilo samo a bylo po préblému. Buďte bez obav, ono se to naučí, až bude mít žízeň. Zatím mu stačí voda ze zeleniny, ale časem mu dojde, že by se mohlo napít Také jsem se bál, ale opravdu se pak rozpilo
Je možné, že neví co s tou napáječkou. Jelikož jste mu jí strakal až do tlamičky, neví jak se z ní napít. Doporučuji mu dát i misku, nebo příjemný kompromis - dejte mu misku pod napáječku a ona tam bude kapat voda, ale pokud vám nekape nebude to fungovat.
My jsme takový problém neměli - morčice přišli, olízly, zjistily, že je to voda a už chlastaly.
A jak už zmínil/a ujendys - morčátko taky potřebuje čas. Pokud mu dáváte i šťavnaté věci tak na dehydrataci opravdu neumře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.