Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Máme 2 morčice (rozumějte dále jako holky - jsou členy rodiny), jedna nám 2. září 2013 zemřela - zřejmě infarkt, nebo podobně - byla skinny a za celý život neměla problémi (psychické jsou něco jiného). Hned druhý den jsme Markétce (té starší) jeli pro kamarádku. Zvažovali jsme tehdy i kluka, ale pro pokročilý věk (tehdá 1 měsíc do 4 narozenin) jsme vybrali krásnou holčičku skinny. Je to hrozná podoba Karince (ta co zemřela), ale jiná povahově a tak se ze submisivní Macinky stala dominantní morčice co si už dovoluje i na nás (spíše takové to odstrkování a jemné štípance pokud se jí opravdu něco nelíbí).
Mladší byla v naší druhé "cestovní" kleci a Macek v naší domácí. Postupně se seznámily a vše se zdálo ok. Macinka už nelehávala před domečkem a nevyhlížela Karču.
Bohužel jí před měsícem vznikla boule na bříšku, přesně pod "cecíkem". Za týden jsme šli k doktorovi (neměla problémi, ale jakmile se jí začala zvětšovat, nelenili jsme a letěli neobjednaní na nedělní pohotovost). Náš milý doktor ji pohlédl, prozkoumal a nakonec neodolal a s naší výstavní krasavicí se pomazlil. Řekl, že jde o nádor, zřejmě se jí bude zvětšovat a možná se jí vytvoří i další. Ale pro její vyšší věk (4,5 roků) se bál ji operovat - jeho slovy: "Morčáci jsou takový stresáci. Kdyby jste měli králíka tak ho operujeme jenom v lokálním umrtvení, ale morče musíme uspat celkově a to by ji mohlo zabít. Bude tady možná půl roku, při dobrém zdraví a štěstí možná rok. Pokud je to bojovnice - taky jsem jich pár zažil - zvládne rok a půl. Opravdu, když může žít ještě půl roku, proč riskovat teď. Pokud by nekakala a nečůrala, nežrala - přineste ji okamžitě. To už bude jednou nohou v čudu." Nakonec nám doporučil nějaké ty vitamínky (všechny jdou získat v dobrém zverimexu) a šlo se domů.
Vše bylo v pořádku, poslední dobou už cítíme, že to bojovnice není. A tak se dostávám k mé otázce - jak jí zpříjemnit život? Popř. máte nějakou podobnou zkušenost? Poslední dobou jen leží v rohu a občas si dojde něco zobnout. Problémi na veterináře nemá. Ptám se na nějakou příjemnou zábavu pro přešlechtěnou morčenku. Co by jí mohlo bavit?
Moc děkuji za tipy.
P.S. Schovávání pamlsků jsme zkusili. Co jí nestrčím pod nos tak nechce.
1. obrázek - Ganga Christine Iris Chelsea Margareta z Horeckých Vrchů - pro nás prostě Markétka.
2. obrázek - Ganga Christine Iris Chelsea Margareta z Horeckých Vrchů s Karamelkou Popelkou z Horeckých Vrchů - naše dvě sestřenice si užívají pokoupací siestu.
3. obrázek - Z1 Pralinka of Utínka - naše sladká Pralča.
Omlouvám se - fotky se neukázali.
Podle toho, jak o ni pisete, ji milujete. Větší lásku a péči ji nemůžete dát.
Spis uvazujte o tom, co udelate az budete vidět, ze se opravdu blíží konec.Přimlouvám
se za uspávací injekci od veterináře, pokud se bude trápit, treba když prestane jíst a bude to delší dobu.
Jinak ta skinny je super, tihle nahacci jsou zvláštní
Děkuji. Ona se netrápí, papa, hraje si, ale už to není to morčátko co vyskočilo do vzduchu pro salátek. Samozřejmě, pokud se trápit bude - necháme ji jít. Nezaslouží si to, je to naše zlatíčko a až odejde budeme psát další kapitolu nekonečného příběhu. A ten skončí jen pokud někdy morčátka umřou naráz.
Skinny jsou dokonalí, mám je moc ráda - jen jsou to citlivky. Už neexistuje, že bych si v zimě otevřela okno pro čerství vzduch - už pár let jedu na stoprocentním zverimexovém vzduchu.
Jen musím doplnit, že jsou to i hrozně zábavní tvorové - pro demonstraci připojuji fotku.
P.S. Na fotce je Karamelka za dob své "krutovlády"
Ahoj,jak vidno,milujete ty drobečky a vůbec se nedivím.Bohužel vám neporadím co v této situaci dělat,hlavní je,že morčátko netrpí.Kdyby to přišlo,já bych ho nenechala trápit,už jsem to párkrát zažila,je to hrůza,jak jsou bezmocná Radujte se s ním dokud to jde.Jsou to úžasní tvorečkové,měla jsem jich už za život hodně a mám jedno i teď a to už jsem dospělá...
Je to Žofie a myslím,že si ona ochočila nás přikládám foto...
Ano, Macek si ochočila nás. Má nás jak to říct... pod packou.
Krásné jméno pro krásné zvířátko. Taky se ráda "rozplácne" (viz. druhé foto)? Vždycky si dám morčice na klín a oni hoděj packama a ležej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.