Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kastrace kočky probírání z narkozy

Od: fsdfsdf odpovědí: 7 změna:

Porísm vás, co přesně a jak přesně reagovala vaše kočka /kocour po probrání z narkozy a jak tento stav dlouho trval? díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kristyn3*
hodnocení

2x

ahoj, nášeho kocoura (britská modrá) jsme přivezli domu asi ješě pulhodky spal, položili jsme ho na koberec a pod ním jsme nechali ručník. Potom otevřel pomalu oči ( měl jen takové malé skulinky.), za chvíli je oteřel celé a pokoušel se vstanout nejdřív mu to nešlo, ale pak se postavil a šel se do misky napít, ale cestou se motal (jak by byl opilý ). Ale pořád se to zlepšovalo když pak chodil déle. Kastraci jsme měli ve 3 odpoledne a za hodku jsme ho dovezli domů. Celé pak pozdní odpoledne trval ten jeho stav, co jsme popisovala. Druhý den v pohodě.

2kedar*
hodnocení

2x

Můj kocour vypadal po kastraci přibližně jako já po šesti pivech. *ee* Přibližně po dvou hodinách se probral a hodil tyčku *blee*

Celou noc pak v klidu prospal a ráno už byl úplně v pohodě. *palec*

hodnocení

2x
Já měla obě kočky kastrované odpoledne, takže probouzení z narkózy byla dlouhá bezesná noc. Obě kočky se snažily neustále chodit a později i skákat na škrabadlo, postel nebo křeslo a protože byly ještě nemotorné, tak občas spadly.. Takže jsem je celou noc hlídala, aby si neublížily. S pauzama naštěstí pospávaly. Jedna chtěla klid a tmu a druhá vydržela pospávat jen na mém klíně, takže jsem na sobě měla ručník a pod ním igelitovou tašku, protože je pravděpodobné počůrání.
Doporučuje se kočku přinést domů a dát jí na tmavé a tiché klidné místo. A musí být v teple! Ráno už byly obě fit.
doplněno 29.05.14 10:00:

Ještě mě napadlo, že záleží jakou veterinu zvolíte - já mám kastrované kočky každou za cca 500, samozvstřebávací nitě (položka 50 Kč) - kdybych zvolila veterinární kliniku, tak tam kočku vykastrují za cca 1500 - 2000 a kočku už si vezete domů probuzenou z narkozy.

hodnocení

0x

Celoodpolední hlídání jak u mimina. Jak praví první příspěvek, jakoby opilost, motání se, bohužel u kočky, která je asi trochu nervní, to byla docela hrůza. Jak byla vystresovaná ze svého stavu, tak se pořád snažila někam utéct, ale nikam se nedoplazila, byla evidentně frustrovaná a zmatená, kdyby byla při smyslech, tak po nás možná i šla. Ale jiná číča po operaci nohy (šrouby ve zlomenině) za dvě hodinky otevřela oko, nehybně ležela, pak otevřela druhé, mňoukla, dál nehybně ležela, v noci spala a druhý den se probudila úplně v pohodě.

pb®
hodnocení

0x
Mám turecké angory, které jsou s tureckými van asi nejzdravější plemeno. Takže kocoura jsem přinesla už probuzeného, jen trochu blbě koukal a druhý den o ničem nevěděl. A kočka, ta si dvě hodiny po probuzení hrála. To jsem ještě nezažila. Za mě tedy plné probuzení do dvou hodin po zákroku, ale nebylo to tak u všech koček. Většinou když jsem dopoledne kastrovala, večer už byly při plném vědomí bez motání.

hodnocení

0x

Záleží na tom, jakou narkozu vet zvolí. Veterinář dokáže zvíře i probudit, ne úplně, ale hodně. Moji mladí kastrovali 5x siamáky, devona a brita a vždycky tyhle problémy s vetem probrali před akcí. Nikdy pak neměli problémy s probouzením. Na vetovi záleží nejvíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]