Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli je moje živorodka duhová těhotná?
Pokud máte samce a samičku, tak dřív nebo později bude březí stopro, až nebudete vědět co s mláďaty.. - teď to - dle mě ještě poznat není. Uvidíte do 4 týdnů. Chtělo by to ale odchovničku, jeslti chcete mláďata odchovat, pamatuji si jak mi poprvé gupka rodila, já celá nadšená, že vidím první mláďě, v tom se máma ryba otočila o 180° a zblajzla ho
..
Dobrý den,
jen podle plnosti bříška to nepoznáte. Rybka se mohla třeba dobře napapat.
Co je důležitější jsou ty tmavé skvrnky v zadní části bříška. Říká se tomu "skvrny březosti".
Pokud je živorodka má, je to známkou březosti. Ty skvrnky začnou být čím dál více zřetelné a budou i větší. Současně se začne měnit tvar bříška od pěkně zakulaceného do trochu "hranatějšího" tvaru. To je znamení, že porod bude co nevidět.
Pokud chcete porod trochu urychlit, můžete lehce zvýšit teplotu vody. Tak na cca 26 °C
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.