Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zpetat jestli nemáte někdo zkušenosti se zakrslým králíkem. Každou noc mi okousává kovové dráty svojí klece. Mám ho ve stejné místnosti, kde spim, takže králíček často spává na chodbě. Nevím si s tím rady, ve zvěrymexu radili, že potřebuje sépiovou kost nebo něco podobného na broušení zubů, kousání, ale dostal granuli soli pro králíky a pořád to samé. Kdybyste někdo věděl jak na něj, budu vám vděčná. Děkuju
králík potřebuje obrušovat zuby, protože ty mu neustále rostou, pokud by to nedělal nevešli by se mu do"pusy". Dává se starý suchý chleba (ten chroupe rád a navíc se u toho i nají) a větvičky z ovocných stromů.
O sépiové kosti jsem nikdy neslyšel, ta se dává andulkám a to svůlu doplnění vápníku, ne?
Vyhledej ve zdejším vyhledavači pod pojmem ZAKRSLÝ nebo KRÁLÍČEK. V obou případech najdeš několik různých diskuzí...
Mám zkušenost s morčatama-klec jsem pomazal octem(jen ty místa kde koušou) a dali pokoj skousáním. Nevím jestli to bude 100% fungovat.
Máme králíčka několik let a na začátku jsme ho na noc zavírali do klece a on s ní lomcoval. Pak jsme začali zavírat dveře do kuchyně a necháváme ho puštěného. Je konec lomcování, byl naštvaný ,že ho zavíráme! Dost často spí mimo klec, ale bobkuje převážně v kleci a to druhý jen v kleci.
Ale samozřejmě co se tu napsalo o mutnosti hlodat je naprosto pravda. ( viz. Dívka na koštěti - hlodejte si kolegyně...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.