Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morčecí kluk má problém!

Od: guguna odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
v neděli jsme si přivezli dlouhostrstého peruánce, včera jsem si všimla, že má na přirození (nebo jak tomu mám říkat) zvláštní "útvar". Hnědý splenec. V domnění, že se mu na chlupy nalepili hovínka a celé se mu to přilepilo na fifíka jsem to před malou chvilkou zkoušela odlepit pod vodou.

Očividně ho to bolí, ale něco málo se mi podařilo odstranit. Zabalila jsem ho do ručníka a nechávám ho schnout. Te%d sem si všimla. že je to pod tím kde jsem to vyndala zarudlé a je tam i hnis - teda řekla bych, že je to hnis. Bohužel se mi to nejspíš nepovede vyfotit tak jak je třeba, protože máme špatný foťák a je blbé světlo.
Nevíte někdo co by to mohlo být a jak mu pomoct?
Na veterinu se dostaneme až zítra :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

0x

Pokud nemáte ve městě veterinární pohotovost, tak nechte morče v klidu, nedávejte mu do klece hobliny, ale jen noviny a papírové utěrky, aby se mu ta ranka nepodráždila ještě víc. Pozorujte ho, jestli se jeho celkový stav nějak nezhoršuje. Ráno jeďte na veterinu co nejdříve!

guguna
hodnocení

Bohužel zde pohotovost není, bydlíme na vesnici a ve městech které tu jsou taky nic.
Nevíte aspoň co by to mohlo být? Jsem z toho docela vyplašená. Máme ho krátce, není ze zverimexu, ale od chovatele (dokonce má i PP)
Doufám, že sem nepokazila nic tím, že sem se to snažila umýt.
Dočetlaa sem se, že to budou bobky, tak sem mu chtěla pomoct ...

claire*

Chápu, že se o morčátko bojíte, ale neplašte se. Nechte ho odpočívat a počkejte na lékařské ošetření, pak budete vědět, na čem vlastně jste ;) Taky jsem měla nemocné morče (ošklivý zánět rohovky) a uzdravilo se díky skvělé paní doktorce. Tak vydržte do rána a uvidíte.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, u morčat si nejsem jistá, ale může to být zánět podbřišku, vyhřezlý penis a podobně. To doma moc nevyřešíte, nezbývá, než počkat do rána.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]