Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dostali jsme se křečka, který je při vzteklý a kouše a piští, když se ho snažíme pohladit anebo pochovat.? Jak ho máme ochočit?děkuji za odpověd
A ten křeček, kolik mu je?
Oni ti džungaráci jsou vzteklí sami o sobě.
Pokud je nějaký starší tak půjde ochočit velmi těžce.
Křečka ochočíte, řekla bych asi jako každé jiné zvíře, jako například morče nebo potkana- sednout si ke kleci, aby si křeček na vaši přítomnost zvyknul, polohlasně na něj mluvit (jménem atd), později se určitě přijde sám podívat nebo se bude chovat normálně, tedy si na vaši přítomnost zvykne. Přineste mu něco k jídlu, dejte do klece a zas odejděte, aby si zvíře uvědomilo, že vaše ruka neznamená vždy jen ono nepříjemno, které mu tím hlazením působíte. Zní to sice hrozně, ale neochočené zvíře to přesně tak vnímá. Ale uvdíte, že když na něj půjdete pomalu, časem se určitě pohladit nechá. Jak říkám, chce to čas a hlavně na něj jít pomalu.
Tak já mám s křečíkama džungarskými jen ty nejlepší zkušenosti ohledně ochočování. Vždycky jsem křečíka ochočila již první den, když jsme si ho kupovali a v životě mě nekousl. Křečka syrského jsem ochočovala měsíc a byl stejně plachý, takže pro mě je lepší křečík džungarský. Nabízejte mu pamlsky z ruky, on si zvykne.
Je třeba si uvědomit,že křeček je noční zvířátko, tudíž je aktivnější a dobře naladěn s příchodem soumraku. Při rozbřesku se ukládá ke spánku. Jestliže je ze spánku vyrušován, reaguje tak, jak popisujete. S ochočováním je nejlépe začít v podvečer.
doplněno 26.05.14 22:13:K vaší doplňující otázce - nedoporučuje se k sobě dávat 2 samce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.