Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nejí nepije a je unavený

Od: varga odpovědí: 13 změna:

Mám 4roky starého Jack Russell Teriéra včera večer to byl pes plný energie ale dnes od rana je celý divný ocas má pořád zaražený mezi nohama zadní nohy poněkud vláčí a nechce jíst ani pít, nejraději bysme ho vzali na veterinu ale ty jsou dnes zavřené a nevíme co dělat, kontrolujeme čumáček a ten je neustále vlhký tak snad to aspon něco znamená.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

micinka123*
hodnocení

0x

Zdravím, a nemáte v blízkosti ještě nějakého jiného veterináře, který má otevřeno i přes víkendy? Pejsek je dle Vašeho popisu jistě nemocný a potřebuje veterináře. Jenom on ví, co s ním je ;) Možná to je z toho vedra, ale raději bych s ním zašla k veterináři. Hodně štěstí a pak napište, jak to dopadlo :)

varga
hodnocení

Jinný veterinář zde bohužel není ale ted udělal velice zvláštní věc když venku začali štěkat psi tak i přesto jak vláčně chodil se dokázal rozběhnout a vyskočit na stul což je asi necelí metr takže ted ho nechapu už vůbec ... :/

janplinto*
hodnocení

0x

Těžko říct...mohl něco nevhodného sežrat. Dnes stejně nic nevyřešíte, když se to do rána nespraví, vyrazit s ním k nejbližšímu MVDr. *nevi*

doplněno 25.05.14 18:17:

Zítra můžete dát info, jak to dopadlo.

varga
hodnocení

Tak muj malej pejsek je již v pořádku ráno jsem ho kontroloval kolem 5:00 a v pohodě i sám šel ven a ihned se ššel najíst s vodou sice stávkoval ale před pár minutama se i napil a je to zas to žívé strašidlo :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, budu jen spekulovat, že ho něco bolí vzadu - možná záda (bederní páteř). Rozhodně s ním na tu veterinu běžte, ale uvidíte ráno, jaký je jeho stav. Pokud to jsou ta záda, tak dostane "pigáro" na uvolnění. No, uvidíte - snad to nebude nic vážného. Zdravím!

doplněno 25.05.14 19:21:

varga - když má pejsek teplotu, tak má čumák suchý a horký. To není tento případ. Kdyby sežral něco špatného, tak by nejspíše zvracel. Zdá se, že se na zahradě něčeho bojí. Mohl tam potkat nějakého soka - i velký kocour dokáže pejska "proplesknout". Mohlo tam na něho něco spadnout.

Mohl si pohnout páteří při špatném pohybu. Mohl po něm někdo něco hodit (láhev=?). Takže, těch možností, co pejska trápí je více. Zkuste mu opatrně a s citem prohmatat tu páteř, jak bude reagovat.

doplněno 25.05.14 19:29:

varga - pejsek možná prodělal depresi nebo je přežrán a rozmazlen. No, uvidíte zítra, jak mu bude.

hodnocení

0x
Přimlouvám se za nějakou veterinu ještě dnes. Když nebudete mít poblíž pohotovost, tak zkuste mobil na svého veterináře (u nás je pro akutní případy na příjmu) nebo nějakého, který to tak má. Alespoň radu po telefonu.
Pokud nepije, bude dehydrovaný a to vláčení nohou se mi taky nelíbí.
:(
doplněno 25.05.14 19:30: Tak ho pozorujte, hlavně aby se napil. A pokud by nechtěl jíst, tak bych mu nabídla to, co má opravdu rád. Možná mu ráno vážně někdo ublížil, přetáhl ho přes zádíčka, tak se teď může bát ven..
Vypadá to, že se mu mohlo ulevit. Našeho psa když bolela záda, tak se pak bál ještě vyskočit nějakou dobu na postel, bál se té bolesti a i si kniknul, když jsme mu chtěli pomoct, ale jak šlo o kus žvance, tak na vše zapomenuto a skákal jako pominutý :)

cobrak*
hodnocení

0x

Nemohl ho někdo praštit přes záda? Třeba zlý soused?

varga
hodnocení

Vůbec nevím ale ted když jsem s ním šel na zahradu přikrčil se k zemi a hned utekl ke dveřím a tam si lehl :/ sousedi jsou vážně divní lidé motorkáři takže hulení a chlast je tak každodení pravidelností ale nemyslím si že by mu tam někdo udělal něco kolem 6té hodiny raní a když je tam puštěný tak z důvodu že tam nevydrží sám tak se bere do 5-10 minut domů spíše mám strach jestli mu nemohli něco hodit :/

varga
hodnocení

Tak a ted jsem asi ja de*** nebo já nevím hraje si na to jak nic nemuže sežrat a pít ale když mu ukážu buchtu tak si pro ní skočil asi 1,2m vysoko tak todle mi už nikdo nevysvětlí s takovou ho asi dám do divadla ...

floro*

Prosim vás, pes neuvažuje tak jako člověk, že mě něco bolí, tak se musím šetřit protože mě to může bolet víc apod. Jak by si tak mohl nějaký den "hrát" na to že jsem nemocný a schválně nebudu nic žrát a pít. To, že zrovna na nějaký momentální popud jednou někam vyskočí nebo momentálně někam zaběhne neznamená, že nemá zdravotní problém. Pes se neumí přetvařovat.

Například můj jezevčík si rychlým schlazovacím koupáním nachladil konec páteře a přestal vrtět ocasem. Řeknete že úplná banalita, navíc když v pohodě běhá. Ale při vyšetřování při zdvyžení ocasu o 5 cm se bolestí počůral.

varga
hodnocení

Ale jo ja bych řekl že pes si umí hrát protože jednou mu bracha když spěchal omilem šlápl na pravou přední packu celou dobu na ní kulhal když sjem si ho nevšímal začal chodit normalně a když sem se na něj podíval zvedl levou přední :) a kulhal dal

zwiki*

Zdar.Mohl by jste si přivydělávat v cirkusu se psem. :)

cobrak*

Ano ano, také si myslím, že ten pes je velmi dobrý komediant! :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]