Nejste přihlášen/a.
Ahojte
Potřebuju vaší pomoc andulku mám už 1 měsíc a furt zbrkle létá po kleci a nelze ji ochočit.Profesionálové že máme zkusit to a to ale nic nezabralo jenom furt se nás bojí a to je ještě mladá ! Prosím pomozte předem děkuji za vaší radu
Zdravím, popíšu metodu senegalského prosa, mně to zabralo. Nejdříve andulce dejte ochutnat senegalské proso(trochu do klece). Až je sní, tak pár dní počkat a pak zase dát. Potom opět počkat a poté už zkusit otevřít klec a rukou ji proso nabídnout, ale nepřibližovat se až k andulce, to by jí odradilo. Ptáček musí sám příjít pro pamlsek. Potom postupně, jak se bude přibližovat čím dál tím blíže (ne hned první den, ale až tak po týdnu) si zkuste kousek prosa položit na prsty a ty natáhnout do klece. Andulka by měla nejdříve nakročit jednou nohou a možná Vás trochu štípne zobákem, ale postupně po pár dnech si zvykne na to, že ruka je bezpečná a vleze na ni celá. Ovšem v zádném případě andulku nehladit, nešimrat na bříšku (zvláště sameččci tp nemají rádi) a nedotýkejte se ani ocasních per. Pokud vydržíte, budete moci andulku na prstu vyjmout z klece, aniž by se nějak bála. Při ochočování musí být majitel sám a musí být klid. Neochočovat ani ráno, ani večer, jen odpoledne. Pokud je vidět, že ptáček chce mít klid, tak přestaňte. Možná proso fungovat nebude, v tom případě je třeba najít něco co jí chutná, třeba kousek zeleného listu pampelišky.
Přesně jak je napsáno nademnou- na ptáčka se musí pomalu. Nesmíte čekat, že po pár dnech už s vámi bude kámoš. Každé zvíře je jiné, některé se ochočuje snáze, některé hůř. Postup výše popisovaný funguje, taky jsem to tak dělala, když jsem andulky chovala.
Hlavně pamatujte na to, že to chce čas, trpělivost a neztrácet naději
Jen bych chtěla k předešlím odpovědím doplnit, že na andulky chované ve velkých voliérách u chovatele (kde si často vyberete "přesně" tu pravou) potřebují větší trpělivost, andulky chovené v menších klecích (např. pár + mláďata nebo matka + mláďata), nebo ty ze zverimexu, se ochočují líp. Nevím proč, ale jak já tak mí známí máme stejnou zkušenost. Ale je to o samotné andulce a také vašeho přístupu k ní.
doplněno 26.05.14 20:45:Pardon : *především
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.