Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče

Od: anda2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak mám přemluvit rodiče, aby mi dovolily pořídit si koně. Mám zajištěný box, výběh a výstroj,Je mi 12 let a jezdím od malička.Finance na koně máme.Sousedi nám pořád nabízejí koně, poslušného mylého koně.Teď jsme právě nasušilý plnou půdu sena a druhá půda je plná slámy.Poraďte prosím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

5x

Dcera nas premlouvala taky. Staje mame, kone mel manžel na tahání dříví. Už je to pryč.

Vis proc ti ho nechtějí koupit? Vezmu to podle sebe...

Protoze az te kun přestane bavit, rodice by se z te péče zbláznili.

Ano, to bys přece neudělala, ale za rok za dva, zacnes mit jine zájmy a kun je velký zavazek.

Jake jsi už mela zvířátko. Staras se o nej sama?

anda2
hodnocení

Dobrý den. Rodiče mi koně nechtějí povolit, protože neví co by na to řekla babička s dědem, co s námi žijí pod jednou střechou, říkají že až mi to povolí děda a bábí tak si ho můžu pořídit na vlastní náklady.Zvířátka o které jsem se starala jsou: 2 psy, 2 osmáci degu, 1 křeček, 14 selátek, 6 prasat a 2 zakrslý králíčci.Děkuji za odpověď.

anda2
hodnocení

A ještě něco, kůň mě bavit nepřestane, kdybyste jen viděla můj pokoj. Mám ho celý polepený plakáty, rodiče a spolužáci mi říkají že jsem blázen do koní a že mě určitě jen tak bavit nepřestane.

Kočko, tohle bohužel říká ve dvanácti každý druhý. Ačkoliv tě to teď moc mrzí, nechápeš to, je to hrozně dospělácký, i já Ti říkám: Koně ne. Je možné, že máš pravdu, že Tě to nikdy nepřestane bavit. Ale i opak je bohužel možný. Měníš se tak rychle, že se podíváš do zrcadla a jakmile se otočíš, už tam stojí někdo jiný. Za takové dva roky můžeš být - neříkám, že budeš, ale můžeš být - někde úplně jinde. Krom toho to není jen o tom, že Tě kůň může přestat bavit: U nás holka ve škole to samé, blázen do koní, o ničem jiném pořádně nedokázala mluvit. Rodiče jí pořídili koně, myslím, že byla v sedmičce nebo osmičce. Do roka byl pryč. Proč, to nevím. Co vím, je, že holka je do koní blázen pořád, ale doma to prostě nešlo. A to měli prostory, stodolu, ohradu, takové malé hospodářství, no...

micinka123*
hodnocení

2x

Chápu, že chceš koně a podle příspěvků čtu, že jsi opravdu do nich blázen. Jenže za chvíli pojedeš někam studovat a péče o koně zůstane na rodičích, takže to zkus ještě pořádně promyslet :) Co si koníka pořídit až vyrosteš a budeš mít pro něj vhodně podmínky, peníze a hlavně čas? Kůň vyjde na hodně peněz, senem ho nemůžeš krmit celý život :) Taky potřebuješ peníze na veterináře a na jezdeckou výbavu (sedlo atd.) a to taky není dneska zadarmo. :)

hodnocení

1x

Děvče,děvče,co je platné,že máš vše zajištěné...Víš vůbec,co takový kůň stojí?Nemyslím pouze to,když ho koupíte...Myslím to všeobecně.Potřebujete krom sena a slámy také jiná krmení,vitamíny...Pravidelná návštěva veterináře také stojí za zmínku...Nedivím se,že ti to nechtějí rodiče povolit...A co péče? Pravidelné krmení,voda,pravidelné ježdění-to je důležité...Nestačí chodit k sousedům nebo někam jinam?Třeba kde mají malý ranč,tam můžeš ve volném čase chodit kdy se ti zlíbí ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]