Krasny den vsem, kotata od te toulavky uz zacinaji zrat sama, ale netusime, co je pro ne dobre zradlo. Tchynka rika mleko a piskoty, pritel kapsicky. Mne se nelibi ani jedno, nevim. Dekuji chovatelum kocek za rady a omlouvam se za diakritiku, pisu z mobilu. Dekuji.
no tak pravda, kočičí matky svoje dětičky určitě nekrmí kravským mlékem a piškoty.
Když se vám nelíbí kapsičky, zkuste konzervu pro koťata. Kdyby se vám nelíbila ani konzerva pro koťata, pak chytněte nějakou myš a tu jim naporcujte.
martinaa*
Dekuji, zkusim koupit tu konzervu. Kdyby to neklaplo, naporcuji potkana, hlodavec jako hlodavec .
josnow*
Jen piškoty a mléko určitě ne. Pokud mléko, tak je v prodeji několik druhů speciálně pro kočky/koťata ( google.cz/...). Stačí polévková lžíce, kočky ho milují. 1-2x týdně jim můžete dát nakrájená kuřecí srdce, ale ne moc. Navíc jsou levná.
martinaa*
Děkuji za odkaz, vůbec jsem netušila, že se dělá nějaké mléko spešl pro kočky. Už jsem podala echo, tak snad jim to méko fakt cpát nebudou, on má totiž tchán bohužel velmi zajímavý přístup ke všem zvířatům, pokud to není jeho pes.
Já si pamatuji, že u babičky na vesnici, se odjakživa kočky krmily rohlíky, rozmočenými v mléce. Jenže si myslím, že to pro ně byl prostě jen pamlsek a kočka se primárně krmila sama myškama a ptáčkama, což je pro ně asi nejpřirozenější strava, ze které má tělo vše co potřebuje. Proto jim mléko nemuselo způsobit větší problém... Nevím.. Moje kočky se po mléce samozřejmě hned po.. Btw. já taky :D Koťata krmit masíčkem (přemražené a kromě vepřového - i když i to spousta lidí dává, protože už se tu ta nemoc kterou z toho kočka může mít, neobjevila už léta), granulkami pro koťata (jsou menší a když by měla koťata problém s chroupáním, tak se dají namočit) a do toho bych jim přidala trochu konzervy nebo kapsičky, aby jim to víc vonělo.. doplněno 26.05.14 20:58: O tom vepřovém masu tu: modrykocour.cz/... Ale jak říkám, všechno bych brala s rezervou, protože nakažené prase už tu nebylo řadu let. Je to jako se vzteklinou. Na druhou stranu červík pochybností hlodá a tak to někteří chovatelé raději nepokouší. Granule pro psy jsou dost velké i pro dospělou kočku, natož kotě. Navíc jim nemusí vyhovovat složení. Myslím, že pro kočku jsou psí granule méně výživově hodnotné a neobsahují taurin, který kočka potřebuje. Takže pokud už kočka sežere psí granuli, tak se nic nestane, ale účelně s nimi dlouhodobě krmit, to ne.. Ono 100 koček, 100 chutí. Ty mé potvory sní syrového masa jen kousíček jako pamlsek, mají rády kapsičky, ale ne konzervy, nejí sušené rybičky a jako pamlsek mají nejraději měkké tyčinky luisa z Penny marketu
martinaa*
Děkuji, za chvíli už začnou sama vylézat ven a snad se taky budou vracet, uvidíme, třeba sama začnou lovit. .
Bude se jim dávat maso - vepřové tedy raději ne? Myslíte, že by zvládla koťata i granule pro psy? Ne, že bych jim je cpala, jen pro zajímavost, když ne, tak holt ne. Ale zase jsou ty granule poměrně velké... o kapsičky zatím moc zájem nemají, což je divné.
doplněno 26.05.14 20:58:
Tož zkusíme několik variant, co jim , potvůrkám, bude chutnat .
Kravské mléko se kočkám nedává. Obsahuje mléčný cukr, na který kočky nemají enzymy, takže ho neztráví a můžou pak mít bolesti. Je to podobné jako u spousty lidí (intolerance laktózy). Ono jim sice může chutnat, ale můžou pak mít ty potíže.
Kočky jsou predátoři, takže prostě maso, granulky, paštičky, kapsičky, normálně to co maj v marketech. Ony to sežerou a budou spokojená. Nemyslím si, že by koťata potřebovala nějakou speciální stravu.
martinaa*
Dekuji, o mleku prave vim, proto se jim to snazim vymluvit. Sice kapsicky taky nevidim jako ideal, ale pro zacatek snad budou stacit v kombinaci s masem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.