Nejste přihlášen/a.
Měl jsem dnes v noci otevřené okno, nevím jestli to přiletělo z venku ale našel jsem už 2.brouka v pokoji, který si tu lítá  Nevíte někdo co to je?
 Nevíte někdo co to je? 
Dobrý den,
nedávno se tu na něj někdo ptal, je to Tesařík skladištní,u nás je jich také hodně,
info z neto:
" Tesařík skladištní (Phymatodes testaceus)
Tesařík skladištní je hojný ve skladech, kde napadá neodkorněné dřevo. Vývojový cyklus trvá přibližně rok. Ve dřevě se rychle rozmnožuje a hlodá ve dřevě tak dlouho, až jej zničí na prach"
doplněno 24.05.14 02:27:Z mé zkušenosti přilétají z venku za světlem, ještě jsem o nich našla:
" Brouci se rojí v červnu a červenci. Samičky kladou vajíčka do uhynulých nebo hynoucích
dřevin, tesařík skladištní tedy rovněž nenapadá opracované dřevo. Larvy se vyvíjejí nejprve pod
kůrou, v lýku a později pronikají i do dřeva"
V tom případě se omlouvám za špatnou "radu"
Mohu poprosit, jak se konkrétně odlišuje Tesařík od Páteříčka? A jak to poznáte podle ne příliš kvalitních fotek? 
Děkuji a přeji pěkný den.
Dobrý den, děkuji za odpověď.
Myslíte si, že mohl přiletět v noci z venku? Mám celkem strach, aby se mi to tady doma nerozmnožilo... 

Děkuji, moc jste mi pomohla  Hned jsem klidnější.
 Hned jsem klidnější. 
doplněno 24.05.14 02:27:
Z mé zkušenosti přilétají z venku za světlem, ještě jsem o nich našla:
"Brouci se rojí v červnu a červenci. Samičky kladou vajíčka do uhynulých nebo hynoucích
dřevin, tesařík skladištní tedy rovněž nenapadá opracované dřevo.Larvy se vyvíjejí nejprve pod
kůrou, v lýku a později pronikají i do dřeva"
Zcela laicky řečeno se tesařík slakdištní od páteříčka na první pohled rozezná podle tvaru stehen a štítu. Tesařík má silně zduřeké konce stehen a boky štítu směrem dolů zakulacené, kdežto páteříčečk má stehna štíhlá a okraje štítu jakoby nadzvednuté. Podle prohnutých okrajů štítu se pozná páteříček naprosto spolehlivě. Když nechám v noci svítit venku světlo, přiletí k němu spolu s různými nočními motýly i řada páteříčků. Jsou hojní a je jich všude spousta.
Stačilo takovéto vysvětlení? 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.