Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velká ryba do akvárka

Od: llunka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si pořídit velkou rybu (rozměrově, cca 15 cm) do svého akvaria. Akvarium má cca 200 litrů. Podmínkou je, aby nenapadala ostatní rybičky ( mám zde paví očka, jednu skaláru, neonky, blackmally ...).

Napadla mne například akara hnědá ( rybicky.net/...

Díky za každý nápad.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edge*
hodnocení

1x

A co ke skaláře přikoupit partnera? Skalára přece dorůstá velkých rozměrů a samotná v akváriu nevim jak se cítí.

llunka

Ja uz jsem mela 2 skalary puvodni dokonce 3, ale nejak se mi spolecne nesnesli a delalo to neplechu. Nakonec bohuzel 2 postupne uhynuly ... :(

hodnocení

1x

zverimex.kvalitne.cz/... Tyhle rybky jsou úžasné. Když se podaří párek, staví pěnové hnízdo na hladině. Táta měl cca 12 cm a odchoval několik generací. Jsou mírumilovné, elegantní, nadechnou se na hladině. Jsou kouzelé.

llunka

Děkuji moc za tip! Vypada krasne :)

stirecek*
Skalari jsou nároční na vodu, někdy stačí větší část vody vyměnit a hynou. Čichavci jsou v pohodě, mají malou tlamu, tak paví oka nesezerou, max jejich mladé. Potřebují taky čistou vodu a občas vyměnit. Hlavně pozor na krycí sklo nad hladinou, nechat tak 4-5 cm místa, jezdí si pro vzduch a kdyz narazí do skla, můžou se zranit. Mají klidně 1500 mladých, ale ne vše se vykulí nebo později nepřežije. Musí se ale lihnout zvlášť, jinak je jiné ryby pozerou.

hodnocení

0x
Akary a cichlidy vůbec jsou nesnášenliví dravci ale když se s pavima očkama sžil skalar tak třeba taky zrovna natrefíte na vyjímku. Osobně bych byl spíš pro pár hnědých sumečků. Ti taky dorostou k deseti centimetrům, nerejou jako malý pancéřáci a ostatních ryb si víceméně nevšímají.
aroff

"Akary a cichlidy vůbec jsou nesnášenliví dravci" , ale no tak,vdyť to není pravda, je mnoho cichlidovitých a jsou to býložravci a jsou "bojovní" vlavně v rámci svého druhu. Ostatních ryb si celkem nevšímají nalříklad Labidochromis caeruleus, pokud jde o akary tak taková Akara hnědá je mírumilovná ryba.

Problém spíše vidí ve velikosti nádrže, 200 litrů na velké ryby není mnoho.

stirecek*
hodnocení

0x
Měl jsem akary modré, samci AZ 20 cm, akvarko 240 litru. Místa měli dost. Krmil jsem je zizalama, hovězím srdcem a jako pochoutku dostávali paví očka.

llunka
hodnocení

0x

Dobry den,
Dekuji moc za odpovedi.

Chtela bych do akvaria nejlepe jen jednu velkou rybu, ktera by byla jakoby dominantni (ne bojovne, ale vizuelne) nad ostatnima rybkama.

Nechci moc sumecka, protoze ty se mi jako ryby moc nelibi. Spise prave neco jako je ta Akara Hneda, ale nevim zda je vhodna.

Cetla jsem tedy ze dorusta cca 15ti centimetru, coz je idealni, nadrz pisou ze staci 80 litru coz take splnuji. Jen nevim zda je skutecne vhodna. Kdyby Vas napadla nejaka jina ryba, budu rada za kazdy tip ... V akvaristice, kde ryby kupuji to bohuzel funguje tak, ze mi prodaji cokoliv a uz je tolik nezajima jak se mi rybky vzajemne snesou ...

hodnocení

0x
Já bych tam soupl čtverzubce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]