Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se zatoulaným pejskem nebo kočičkou?

Od: miky145 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat když najdu pejska myslíte že je dobrý nápad dát ho do útulky když ho nemůžu mít doma? děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud ho nemůžete mít doma, je nejlepší se optat mezi známými, zda by zvíře někdo nepřijal. Pak jedině ten útulek. Líp to udělat asi nejde. *nevi*

doplněno 20.05.14 11:28:

Zkusit také rozvěsit pár cedulek s popisem v okolí nálezu zvířátka. A přidat tel. číslo

Nebo odvést na místní obecní či městský úřad. Pokud je místní mohou zjistit majitele podle evidence psů.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je-li pejsek zatoulán, tak to také může znamenat, že se někomu jen ztratil nebo se zaběhl. Majitel pejska je zřejmě smutný a chtěl by ho zpět. Můžete kontaktovat útulek, ale možná je to lepší přes Městskou policii, která už může mít hlášení o ztrátě pejska a také ví, který útulek je nejbližší a může tam majitele i později poslat k vyzvednutí zatoulance. Zdravím!

doplněno 20.05.14 11:33:

Městská policie má snad i ve vybavení čtečku čipů.

lucka321*
hodnocení

1x

Také se vyvěsují plakáty s nálezcem pejska a fotečkou.

astik
hodnocení

0x

Loni v listopadu jsem našla pejska, prostě se ke mně přidal (taky mám pejska + jsem jednoho ještě hlídala), takže jsem najednou měla tři. Zavolala jsem městskou (to je ta nejjednodušší cesta...) a ti zjistili, že nemá čip. Řekla jsem, že si ho nechám a pokusím se najít majitele sama, útulek je stres. Během dvou dnů jsem volala známým, zda by ho nechtěli, vylepila snad tisíc plakátů, dávala ho i listonoškám,... a zázrak se stal. Telefon zazvonil a majitel byl na světě. Měla jsem radost a modlila se, aby byl pejsek v pohodě. Majitelé vypadali ok. Tak jsem jim domluvila, aby mu na krk dali své tel.č., nechápu, proč to lidi nedělají. Ušetřilo by se tolik problémů i koneckonců peněz. Hlavně je to pak pro to zvíře méně stresující. Tak ať je co nejméně ztracených zvířátek. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]