Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice proč požírají vejce a jiné

Od: vydlak odpovědí: 7 změna:

ano,máme stejný problém,dostávají dostatek jak namočeného pečva,zrní,skořápky,šrotu tak i zeleného,to mají i ve výběhu který je opravdu veliký a přesto se navzájem napadají,škubou si peří,požírají vejce,přesto že mají míst na snášení dostatek tak se mačkají 3 v jednom a dalších několik je jich volných,nemůže to být eventuelně tím že byly pořizované po částech na třikrát,díky za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Naše slepice byly kupované najednou a dělají to samé.Mají sušené skořápky,které přihodíme k obilí,když šrotujeme.Namočené pečivo,chleba a zelené mají taky.Tři z deseti mají ozobané peří vzadu ale jinak snášejí dobře.Vyrobily jsme jim 3 snášecí místa.Ze začátku vejce požírali.Pak jsem koupil 5 podkladků a rozmístil je do těch kotců a od té doby je klid.Denně máme 6-10 vajec.Těch 10 bylo 2x.Ale stejně se všechny cpou do jednoho místa a radši čeká,než by šla jinam.Vyjímečně najdeme v druhém posedu vejce a v tom třetím nikdy.Zkuste ty podkladky,mě pomohly hned od druhého dne.Koupil jsem je v potřebách pro zvířata-kus za 10,-

vydlak
hodnocení

děkuji za odpověď ty vejce podkládky určitě zkusíme,jinak nám snášejí zhruba mezy 9-15 hodinou a to tam jdeme minimálně třikrát a stejně denně tam jsou sežrané nebo je i vidíme jak je snesly a hned se na ně vrhnou ale než k nim člověk přiběhne je vejce v nich,Jana

Nám snášejí ve stejném čase jako Vaše.Když jsme neměli ty podkladky,tak tam máma čekala a stejně to nestihla,slepice je sežraly před očima.Ale koupením podkladků se to vyřešilo.Snad Vám to pomůže.Oni se na ně vrhnou ,natlučou si zobáky a přestane je to bavit.Doufejme.Naše maj moc rádi pampelišky.Vrhnou se na mě,sotva s nima vlezu do jejich výběhu.A ty skořápky dávejte sušené,dobře rozdrcené.My je přihazujeme do obilí,když šrotujeme.

hodnocení

1x

Babička kolem poledne sbírá všechna vejce. Když vidí, že ještě nesnesly všechny slepice, jde se tam kolem 2. hodiny podívat znovu. Kdyby je tam nechala, říká, že je sežerou. Když je sebere takhle brzy, tak se to stane ojediněle. Také mají dvě místa na snášení, ale snášejí v jednom (5-6 slepic, kupované najednou). Když je začnou žrát dříve, než je babička v poledne sebere, tak pak provádí nějaká opatření, ale vůbec nevím, co. Dáváte jim kopřivy? Babi v žádném případě nenechá pipiny týden bez kopřiv. V zimě sušené. Ale je fakt, že jen kvůli kopřivám to asi nebude, to by v nich muselo být něco fakt extra :-D Jsou ale na sebe hodné, peří si neškubou. Když se objeví taková záškodnice, jde do polévky.

hodnocení

0x

Když do velkého modrého okýnka zadáte - slepice požírají vejce - najdete v archivu hodně rad a postřehů.;)

hodnocení

0x

Mám 4 starší slepice, snášely ještě dobře a nikdy vejce neklobaly. Před měsícem jsem koupila 6 nových a nastala mela. Ty nové vejce s chutí žraly. Vejce najednou nebyly žádné, některá slepice měla žlutý zobák, jiná nohy. Začala jsem s radikální léčbou - sestřižení zobáku. Jen u těch, které měly na sobě žloutek.

1/ Nůžtičkami z manikúry opatrně obstřihnu slepici vrchní část zobáku, jenom asi 1/2 milimetru. Navíc na té horní části zobák maličko zakrátím, tu špičku jakoby zakulatím. Pokud to dělám citlivě, nic se slepici nestane. Je to, jako když stříhám třeba nehty. Nesmí se to ale udělat moc. Slepice pak nemá ostrý zobák a vejce neprosekne.

2/ Uvařit vejce, ještě hned horké dát do kukaně. Zlotřilá slepice jde klovat, spálí si zobák. Přestane s tím. Pokud vejce vychladne, musí se znovu povařit, aby pěkně pálilo. A znovu do snášedla.

3/ Také jsem viděla, že lidé měli snášedlo s dvojitou podlahou. Nahoře prkno s dírou. Dole na dně seno. Slepice snese, vejce spadne dírou do sena a slepice se na něj už nedostanou.

Mně pomohly ty zobáky. Dneska už zase sbírám vejce, klobání přestalo.

Pokud Vám nepomůže nic, musíte si vyčíhat, která potvora to dělá a té připravit lázeň v papiňáku. Ony se to totiž od sebe velice snadno naučí a pak to mohou dělat třeba všechny. Vejcím zdar! Jaga.

kejki
hodnocení

0x

Vysoce snášková plemena potřebují bílkoviny, vyprodukovat denně 60 g bílkovin = vejce je dost náročné. Klidně mě ukamenujte, ale myslím, že potřebují přilepšit, třeba tvarohem, jogurtem, rozvařenými tlučenými kostmi z drůbeže, je možné koupit masokostní nebo rybí moučku a tou jim poprášit míchání. Moje slepice dají přednost připravenému umixovanému zelenému, trhání z kusů jim nejde, ještě tak trávu oždibují. Kopřiv si nevšimnou, ale v míchání s krmnou směsí je vyžerou všechny.

Jakmile se slepice naučí žrát vejce, je vhodná úprava zobáku a existují gumová snášková hnízda, nebo plastové vložky, které oddělují slepice od vajec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]