Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se psi nesnašejí

Od: mazel odpovědí: 8 změna:

dobrý den.chci se zeptat,jestli se snese yokšir s dobrmanem.yokšír stáří 2 roky a dobrman 6 měsíců.nevyrůstaly spolu,dobrman byl pořízený dýl.děkuji za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

6x

Jorkšír má tu nevýhodu, že se žádného psa absolutně nebojí, včetně velkých plemen. Což se mu občas stává osudným. Dobrman naopak může být zvyklý, že se mu příslušníci malých ras klidí z cesty a najednou se tak neděje.

hop®

@janplinto velký souhlas *palec*, i malý pes může mít velké srdce, navíc york je teriér a to je hodně srdcařský pesan. A malí psi bývají často velcí provokatéři, pak jde jen o to, jak dlouho to ten velký kliďas dokáže tolerovat.

Znám podobný případ, krysařík a malamut. Rovnání sil ten krysařík téměř nepřežil, ale po jeho vyléčení už byl klid.

@mazel: pokud nejste připraven na řešení autority mezi psy, na případnou krev a rychlou návštěvu veterináře, raději to neriskujte. Nedochází k tomu hned, je to trošku časovaná bomba...

mazel
hodnocení

diky za odpověd,uvidíme jestly s toho dobrman vyroste a dá yokširovi pokoj.neradi bychom o neho přišli.

betaraybill*
hodnocení

2x

Řekl bych, že takhle od stolu to nejde říct.

Moje zkušenost se psy

1. pes jezevčík a celý život nesnášel jorkšíráky a podobná hovádka. Naopak s velkými nemýval problém

2. pes oříšek z útulku má raději malá plemena a velkých se obvykle bojí.

Přitom oba jsou zhruba stejně velcí. První měl cca 10kg a druhý má 8kg.

fote
hodnocení

0x

Odpověď nechovatele. Nemůže to být pohlavím, některá zvířata nemusí ani lidi stejného pohlaví, tak by to možná mohlo být i u psů samotných.

mazel
hodnocení

díky za odpověd.je to možný.jsou to oba psi,ale on doráží na fenku přes plot sousedů a taky je to jiná rasa.snad se nám to podaří uhlídat,aby nedošlo k nejhoršímu.

astik
hodnocení

0x

Záleží na vás, jak umíte zvládat psy. Dobrman je naštěstí ještě "mimino", takže tam je velká šance ho zvyknout na yorka a york je taky mladý, takže by neměl být problém. Pokud to není už teď "hysterka". Musíte se oběma velmi věnovat, hlavně nenadržovat - vše rovným dílem, jinak vznikne žárlivost a pak je zaděláno na malér. Hlavně vše v klidu, sice autoritativně, ale v klidu. Musí mít dostatek pohybu, únava zabraňuje dělat pitomosti. Jsou to jen mé zkušenosti a nikdy nebyl žádný problém. Měla jsem pol. ovčandu a ta nenáviděla (byla jimi napadená) ovčáky a jezevčíky. Rok mi trvalo, než je začala ignorovat, ale po zbytek života byla v pohodě. Cvičila jsem ji každý den, stačilo jen chvilku. Teď mám yorky a cvičím je zákl. poslušnost - jsou taky v pohodě, ale to cvičení budou mít po zbytek života - tzv. opáčko :) Zkrátka, dobrman musí poslouchat na slovo - je to už velký pes (=nebezpečný) a york nesmí zneužívat toho, že je malinký, musí poslouchat taky. Tím budete v pohodě vy i psi. *palec*

mazel
hodnocení

Díky za odpověd.To jsme potřebovaly vysvětlit,jak dál s těma psema.Doufám,že to půjde hladce.Když budeme dělat vše jak říkáte,v klidu tak by neměl bejt problém.Dobrmana od mala cvičíme,takže nějaká autorita tam bude.york je také učenlivý,ale přesto je to obranář a brání za každou cenu.Moc si zatím k sobě nenašli cestu.Musíme na té výchově zapracovat,aby nedošlo k nejhoršímu.díky:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]