Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochočení starší korely

Od: denca* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, moc prosím o pomoc. Mám korelu samečka. Dostaly jsme ho od kamarádky mamčiné kamarádky. Byl už ochočený, pouštěli jsme ho a on nám vylezl na hlavu a vždycky když jsme na ňho začali mluvit začal zpívat. Jenže pak když jsme ho pouštěli tak ho mamka chytala do hadry a ruky zzpátky do klece. A tak se začal bát ruky a klovat a my jsme se mu nevěnovali. Od toho uplynuli asi tak 4 a půl roku a já si uvědomila jak se ten chudáček musí cítit. Chtěla sem ho pustit, ale na to by musel být bohužel ochočený. Jenže on je už úplně zlý. Nebo spíš se hrozně bojí ruky. Píská pořád ale vždy když vidí ruku třeba i půl metru od klece začne klovat všude kolem sebe a syčet. Když dám ruku na klec začne úplně vyvádět a co teprve když dám ruku do klece. Samozřejmě že ji měníme krmení a vodu. Pořád zpívala. Samozřejmě že já úplný blbeček sem si musela říct že si ho prostě pohladím a začala sem ho nahánět po kleci. No a tak si ze mě udělal osobu kterou prostě nesnáší. Nejradši má mamku a ta když šaha do klece tak se bojí o hodně miň a od ní se nechá přes klec i trochu pohladit. Já když na ňho zavolám jménem tak se hned ježí. Mamka nemá čas na to aby ho ochočovala a já i chci abych si ho ochočila já i když mě nemá rád a bojí se mně. Prosím o radu jak ho ochočit a aby nám důvěřoval moc moc moc prosím o radu. Chci aby se zase proletěl a hrál si. Já vím je to naše chyba a já si to neskutečně moc vyčítám. Můžete mi psát i na email: denisakovarova3@seznam.cz
Děkuji vám a prosím poraďte jak si ho ochočit.

Prosím pomozte zkoušela sem to psát do jedné poradny a tam mi přišla jen jedna odpověď a tak píšu sem prosím o nějaký návod na ochočení chci to alespoň zkosit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tercii*
hodnocení

4x

Ahoj, no, jak sama píšeš, problém je v tom, že měl prostě špatnou zkušenost s lidskou rukou.
Být Tebou, zkusila bych si sednout do blízkosti klece, tak, aby na tebe korelák viděl. Nedávej ruku ke kleci, prostě si tam jen sedni a zkus na něj mluvit. Můžeš mu třeba povídat, jaký byl den a sem tam zmínit i jeho jméno. Jemu je jedno, co mu povídáš, ale musí poznat, že Tvá přítomnost neznačí vždy jen "nahánění zlou rukou". Když to tak budeš dělat každý den, je tu šance, že si zvykne ;) Ze začátku se třeba bude ještě vztekat, ale myslím si, že by se to časem mohlo poupravit. Přeji hodně štěstí, vím, že ta zvířátka jsou zapeklitá *palec*

denca*
hodnocení

děkuji moc za odpověď :) moc si toho vážím :)

pohanka*
hodnocení

2x

Je zajímavé, že ho mamka honila s hadrem v ruce a přesto je trochu v milosti. Když byly moje děti malé, tak jsme jim pořídili také nějaké ptáčky /postupně/. Jeden papoušek byl trochu větší a starší a také se bál ruky a kloval. Tenkrát jsme se dozvěděli od známého chovatele, že je ptáček již zkažený a nikdy nebude krotký a mazlivý. Já bych to u vás viděla také tak, z důvodu letitého zanedbání výchovy. Ten ptáček ztratil důvěru a protože mají dobrou paměť, tak ji zřejmě nezíská zpět. Nebyla by možná u vás zřídit voliéra? Jenom v kleci to musí být jak ve vězení. Myslím, že převychováte třeba mládě, ručně dokrmené, ale ne již tohoto staršího jedince. Pokud budete mít dlouhodobý, klidný přístup, tak určitá rovnováha může nastat, ale mazlivé, sedající zvířátko z něj neuděláte. Mějte z něj respekt, není to pes, aby poslouchal na povel, bude tam potřeba hodně klidu, důvěry a vytrvalosti. Nevnucujte se mu. Nechte to na něj. Jak píše již někdo přede mnou, sedávejte u něj, klidně na něj mluvte, nedělejte prudké pohyby, nehoňte ho. Co mu pořídit samičku a přestěhovat je do větší voliéry?

denca*
hodnocení

taky vám moc děkuji :)

emilka12*

Proč se k ní mamka tak škaredě chovala.Není to moucha aby ji honila hadrem.Moje holky taky měly Korelu.Dostaly ji už starší tak se nedala ochočit;Měly ji na nábytku v rožku aby na ni nešlo slunko,protože potom moc křičí.Měla pořád otevřenou klec tak si mohla chodit kde chtěla.Ale za pokus to stojí.Nevím kde ji máš.Dej si ji do pokojiku kde bude mít klid a skus ji nechat otevřené dvířka.A když bude křičet tak ji na klec mužeš dát hadr ale ne naporád.Zakryvali jsme ji aby brzo ráno nekřičela.

denca*
hodnocení

Děkuji za odpověď :)

denca*
hodnocení

Tak už se mně tolik nebojí stačí na něj chvíli mluvit a už si prozpěvuje. Asi byl na mně tolik zlý kvůli té ruce, ale budu dál pokračovat v tom aby se nebál tolik ruky a budu se snažit. Já sem v celku optimistka a tak doufám že se mi ho podaří tak trochu zkrotit :) a děkuji za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]