Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Mám 13 - ti týdení štěně. V tomto věku, co vím od lidí, většina psů už čůrá venku. Svýho Yorkšírka za každou loužičku trestám, ale nedá si řict. Chodím s ním na dvorek každou hodinu, kde má své místo, a tam se občas vyčůrá, a hodí bobek - odměnu dostane, ale hned jak přijdeme domů, čůrá znovu na zem.
Když jdeme na hodinovou procházku, nevyčůrá se vůbec. Jiný loužičky očuchává, ale sám nic.
Prosím poraďtě, jak ho naučit čůrat i na procházce, a nečůrat doma.
Děkuji za odpovědi.
Taky mám štěně ale už je jí (fena) 8 měsíců,maltézáček.Zásadně netrestat!Jen chválit za vše co uděká správně a chválit - moc moc moc,úplně skutečně přehnaně pro nás pro lidi.Doma mít noviny ,určené místo ,kam může.Choďte s ním často ven,hodně často.Časem se to naučí a pochopí,i když ani pak sem tam nějakou nehodu nevyloučíte...Takže trpělivost,laskavost,lásku k tomu tvorečkovi.Nevím,co Vám ti jiní lidé povídali,je to čistě individuální (jako u dětí,jedno umí to v 6 měsících a jiné až v roce a nemá to na nic pražádný vliv),ALE JEDNO JE JISTÉ: 13 TÝDNŮ - TO JE JEŠTĚ MIMINKO.
Nejlépe chodit venčit pokaždé, když se probudí - ale IHNED! pak po každém hraní, po každém jídle. Ze začátku budete chodit třeba 20x denně, ale vyplatí se to. Pejska NIKDY netrestat! Venku ho učte nejlépe na povel Loužička, jakmile ji udělá, hoooodně chválit, klidně i pamlsek a šup domů. Na hovínka třeba Kokino nebo si zvolte jiné slovo - někdo používá i Dělej. Zase pochválit, popř. pamlsek. Když to udělá doma, tak netrestat, ale třeba říct důrazné NE a v klidu to uklidit nebo ho chvíli ignorovat - to zabírá na většinu psů - brzo jim dojde, že udělali něco špatně. Nechoďte s ním pravidelně každou hodinu - pak si bude dělat, co se mu chce. A zkuste jít na delší dobu ven - ne přímo procházku - na to je ještě malej, ale někam do parku na trávník, kde si bude třeba jenom hrát na malým plácku - dřív nebo později se mu určitě bude chtít - pak mooooooooooooc chválit - a nejlépe ho odměnit vařeným kuřetem /bez soli/ na to snad "slyší" všichni psi. Hodně úspěchů!
Ahoj, Yorkšírci jsou takoví...za prvé je to mrňousek a za druhé,to Yorkům trochu pomaleji zapaluje (myslím jen v hygieně) jinak jsou to úžasně chytří pejsci.Moje kamarádka má 4 letou fenku a té se ještě čas od času stane nehoda.Nezoufej s láskou a trpělivostí se to určitě povede za předpokladu,že budeš chválit chválit a zase chválit
Ahojky!
Je to miminko. Nosit ho každou hodinku ven je celkem nesmysl.
První pomoc v bytě bývají noviny nebo podložky pro psi. Dávají se na nejvíc navštěvované místo ,kde se štěně pohybuje.
Jinak se celkem snadno naučí že doma je to fuj! Pokaždé ,když se štěně vzbudí , nebo nají či napije je dobré ho vzít do náruče a odnést ven. Jak mile se vyvenčí okamžitě následuje přemrštěné chválení hlazení po případě pamlsek co má rád. Odměna Něco za něco a on rychle pochopí že doma je to fuj! A venku je to super a ještě mně za to chválí a odmění. A doma na mně zvednou hlas po případě plácnou časopisem. Všechno chce svůj čas . Je to teriér a i když je to paličák přijde na to. Vlastním 3 a daleko paličatější než York.
Ahoj, jeste dotaz k nauceni curani venku. Mam cca 10 tyd. fenku krizence, je z utulku a kdykoliv ji nesu ven na curani je z toho uplne vyrizena. Proste se ji venku nelibi a boji se tam. Na voditku neudelala ani krok, sedela na miste jak bula a knucela a navolno sice udela par plizivych kroku, ale to je tak vsechno. Bydlim na sidlisti, takze ma hrozne moc rusivych elementu kolem sebe. Mam ji dneska paty ted a podle me se venku jeste nevycurala natoz vykalila. Vsechno si to necha hezky domu. Kdyz ji pristihnu, ze si ucurkne, hned ji beru, ale i po pul hoddce venku nese zbytek domu. Chodim s ni cca co 3-4 hodiny, ale v jejim chovani k venku se vubec nic nezmenilo.
Ahoj, 10týdnů a z útulku - hmm, to bude chtít trochu trpělivosti. když jí máte teprve tak krátkou dobu, bude asi lepší, když si napřed na Vás trochu zvykne a na nové prostředí doma. Já bych jí ven ještě nebrala, asi ještě stejně nemá všechna potřebná očkování - přeočkování, aby měla dostatečnou imunitu a teď po oblevě je venku spoustu ostatních exkrementů a mohla by se nakazit. Řádí i virózy. Je evidentně vystresovaná a potřebuje čas. Až se oteplí, asi bych jí vzala někam na opuštěnější místo, třeba do lesa, nebo většího parku a tam s ní pobyla alespoň dvě hodinky (jen kdyby se počasí umoudřilo a bylo teplo, jinak se může nachladit), třeba o víkendu. No a když se vyčůrá, nebo vykaká, tak hodně chválit, popřípadě dát pamlsek, jak píší ostatní. Ono se to časem poddá. Když bydlíte na sídlišti, tak jí můžete vzít třeba jen kolem baráku v náručí, ať se otrká a bude cítit, že jí nedáte a ochráníte, než si zvykne. Já jsem takhle své fenky taky napřed nosila, než jsem je pustila, až když byly řádně očkované.
Možná se mnou nebude nikdo souhlasit ale já to se svými psi dělám takto: chodit ven nepravidelně,po jídle a pití,když už nepomůže chválení a pamlsek venku tak mu klidně ten čumák v tem namočím a řádně vyčiním ,pejsci jsou zvyklý žít ve smečce kde jen jeden může poroučet.Takže já jse nebojím trestání ,vždycky se pes zlomí a pak už nemusím nic říkat dvakrát.Prostě jde oto ukázat že vy jste dady pán(vůdce smečky) a on musí poslouchat.Zatím to zabralo na všechny psi a budu to dělat i nadále.Chvíli to trvá ,chce to trpělivost ale to se podá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.