Nejste přihlášen/a.
zdravím, naše kočka před třemi dny prodila koťata.ale třese se nejspíš zimou ikdyž je v místnosti,čím to může být? mohlo by to být vetší ztrátou krve po porodu? poraďte,děkuji K.
Dobrý den. Popište více ten třes. Kdy se třese? Pořád nebo jenom při určité poloze těla nebo třeba jen venku? Mohla dostat nějaký zánět během porodu, pokud rodila někde venku, a má horečku. Pokud má horečku, je to na veterináře a myslím si, že by bylo dobré ho navštívit, i když jí nemá. Není to správné...
Šla bych k veterináři. Po třech dnech by číča měla být už tak trochu OK. Kdyby to bylo večer po porodu, tak to chápu. Zimou jsem kočku nikdy neviděla se třást - schoulí se, zamračí, ale třes ne. Ale také souhlasím s předchozí odpovědí, že je třeba třes upřesnit. Jestli je to tak, jak si představuji - třesení se, neustále nebo často, jako by jí byla zima, tak upalujte k veterináři.
Takovéto problémy po porodu a při kojení mají fenky díky velké náročnosti na vápník. Mají-li ho nedostatek, mohou dostávat i křeče. Na vašem místě bych zavolala jakémukoliv veterináři pro radu. Chápu, že je náročné jezdit za vetem a čekat v čekárně s kočkou a koťata nechat samotná doma. Ale po telefonu by to bylo nejsnadnější řešení. Buď poradí nebo řekne, že kočku musí vidět.
Coklit, já se nechci přít, ale mám pocit, že kočka placentu nemá. Má jen plodové obaly. Každé kotě má svůj a při porodu dochází k vypuzení obalu s kotětem.
doplněno 13.05.14 16:42:Kovis, máte pravdu, placentu má.
Dobrý den, jedná se eklampsi - nedostatek vápníku. Základním krokem je nitrožilní (intravenózní) podání vápníku ve formě infuze. Aplikace musí být provedena pomalu a lékař kontroluje neustále srdeční činnost zvířete. Neléčené zvíře upadá do šoku a může nastat smrt díky depresi dýchání, přehřátí a edému mozku. Proto neváhejte a ihned vyhledejte pomoc. Eva
Kočka placentu má,samozřejmě.Když rodila moje kočka, tak jsem sama byla svědkem toho,jak jí žere.A kdyby se mi takhle kočka třásla po porodu tak je snad jasné,že není něco v pořádku a už bych s ní byla na veterině,.tady vám kočku nikdo nevyléčí.Ale jelikož jste se již neozvala,tak to asi dopadlo špatně.
Nedá mi to, musím si to ujasnit. Když má každé kotě svůj porodní vak, je tento současně placentou a odchází s kotětem? Anebo všechny vaky jsou v jedné placentě, která po odrození všech koťat odchází? Jak to je? Hledala jsem to, ale stále s v tom nevyznám. Je jedna placenta nebo je jich tolik, kolik je koťat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.