Čau,mám udělat referát do školy o jedné rase psa.Jenže já sem ztratil papírek se jménem.Vím že to je středoafrický a něco.Neví někdo jak se jmenuje? BTW: když se postaví na zadní je velký jako člověk asi :D
Dogy jsou obrovské, třeba tato zoom.iprima.cz/... Také vlkodavové nejsou žádní drobci irsky-vlkodav.hafici.cz/... Petr Veliký dostal darem psa a ten měl v kohoutku, měřeno od země k lopatkám na zádech, 110 cm. zena-in.cz/... Leonbergrové?
bilitesak
podle mě by to mohl být - sibiřský husky křížený s vlkem
a kdybi to neměl být kříženec,tak asi svatobernardský pes - info
Dobrý den, cituji Vám odpověď od paní Tiché z ČMKU
Otázka, kterou kladete je poměrně častá, ale odpověď na ni není zcela jednoznačná. Většinou se za největšího psa považuje irský vlkodav. Kohoutková výška psů tohoto plemene se pohybuje okolo 80 cm a výjimkou nejsou ani psi o deset centimetrů vyšší. V podobných velikostech se ale pohybuje i německá doga. Pokud se týká váhy psů, patří mezi nejmohutnější plemena španělský mastin, novofundlandský pes a samozřejmě i všem známý bernardýn.
Vladimíra TICHÁ
jabraka*
Máme dvě feny vlkodavky U dcery.Když přijdeme na návštěvu,vítají nás přes plot 180 cm vysoký.Stojíce na zadních mohou nam olíznout obličej.
V současné době je vzhledem k chovatelským trendům v průměru nejvyšší německá doga. Nejtěžší je mastif, pyrenejský mastin a bernardýn. Mnozí středoasiati a kavkazáci se jim mohou rovněž blížit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.