Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit psa hlídat?

Od: barcag98* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, protože věřím. Máme 16-nácti měsíční fenu Moskevského strážního psa a zdá se nám, že moc nehlídá a na zahradu pustí skoro každého prostě každý ji má za tu hodnou Mášu. To nás docela mrzí, protože chceme hlídače. Moje otázka zní: Dá se s tím něco dělat aby začala více hlídat a nepouštěla lidi na zahradu? Chodím s ní na cvičák, řekla bych, že se jí docela dost věnuji. Myslíte, že by pomohlo kdybych s ní začala chodit třeba na obranu? Předem děkuji za odpoveď

doplněno 11.05.14 11:31:

*protože věřím, že se tady v tom někdo určitě ví rady. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Tohle plemeno patří mezi velké pastevce? Tuhle jsem o jejich výchově četla pěknou diskuzi. Prý je nikdo učit hlídat nemusí, mají to vrozené a až dospějí, začnou hlídat sami. Důležitá je ve štěněcím věku socializace, brát je mezi lidi a psy, nechat je hladit od cizích, venku i doma. Jednoho dne se přepnou a začnou hlídat a k cizím budou zdrženliví.

milan23*
hodnocení

0x
Dobrý den, o Mosk.st.psu toho moc nevím, ale budu-li vycházet z obecného, pak by se povaha feny měla ustálit po 2. hárání.Jestli je Vaše Máša na příchozí přívětivá,těžko jí to odnaučíte.Výcvik obrany je dobrá věc která, naučí psa pracovat se svou vlastní silou a přirozenou agresí.Pro Vás to přinese hlídání na ,,povel" tzn. ve Vaší přítomnosti.Pokud bude na zahradě sama bude z ní zas přítulné ,,tele"
doplněno 11.05.14 13:02: Všechny cviky je možné samozřejmě spouštět bez povelu (např. cvaknutím branky- moji psi si při něm sednou)Součástí výcviku obrany je cvik ,,vyštěkání" , jde o to zastavit figuranta a zastrašováním BEZ fyzického kontaktu jej zadržet do příchodu psovoda.Jde o to co by na to řekla sousedka až Vám půjde zalít kytky a vy budete na víkend pryč.Já bych psa naučil štěkat na povel pak jej naučil spouštět štěkání přiblížením se k plotu a vypínat otevřením branky.Zloděj ji neotevře a zasvěcené návštěvy se bát nebudou.
barcag98*
hodnocení

Děkuji tohle je super nápad!

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, pes od babičky přítele - kavkazan - taky pustí na zahradu každého. Ale už ho nepustí ven, v tom je ten fígl:)

borax*
hodnocení

0x

Vydržte, ještě je mladá. Musí dospět. Jsou to psi co hlídají sami, mají to v sobě. Co se týká obran na cvičáku: je to hra, hra na lovení. Nikoliv hlídání. Co povahový test?

barcag98*
hodnocení

O povahovem testu jsem ještě neslyšela o co se jedná?

jakoola*
hodnocení

0x

Myslím si , že je ještě mladá na to aby vyhodnotila koho pustit a koho ne ,proto se nepouší do samostatného rozhodování . Neměla bych obavy , že hlídat nebude . Určitě bude , jakmile si udělá vlastní názor.Psychicky dospívá až ve dvou letech Má geneticky zakodováno , že bude hlídat svůj prostor a svou rodinu.Moskeváci jsou psi, kterí dokáží sami zhodnotit situaci , kdy zasáhnout a kdy ne .A mají úžasnou paměť, takže co se jednou naučí , nikdy nezapomenou .Zkouška povahy - je to o tom , že se pes nenechá rozhodit figurantem a útočí až když figurant zautočí prví. Nikdy nebude běhat kolem plotu a vyštěkávat , zaútočí až půjde do tuhého.Obrana je dobrý nápad . Zvýší se jí přirozená ostrost a vypilujete poslušnost.našla jsem video ze zkoušky povahy.

doplněno 11.05.14 21:15:

a tak tedy ještě jedno ... :) :)

doplněno 11.05.14 21:15:

barcag98*
hodnocení

Díky, tohle mi pomohlo. :) ;)
milan23*
Trochu jsem se začetl o čem toto plemeno je a ostatní přispívající mají naprostou pravdu a na nějaké systematické nacvičování bych se vykašlal.
Já chovám americké stafordy, kde je napadení člověka geneticky nepřípustné(vyřazení z chovu, dříve okamžité utracení) , tudíž je možné je tomu naučit pouze cvičením. U Vás jde o naprostý opak, tak bych se asi nestresoval a nechal to na Máše.U každé rasy se najdou vyjímky které se vymykají standartu, ale u tak mladého plemene nejspíš nebyl čas zkazit rodokmen nekvalitními jedinci.Sověti byli důslední až z toho jde strach.Výuku obrany doporučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]